Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, 22:21

Πρωταθλήτρια κόσμου για τέταρτη διαδοχική φορά αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ. Οι Αμερικανίδες δεν πτοήθηκαν από το κατάμεστο «Αλφρεντ Χάγιος» και επικράτησαν 9-7 της οικοδέσποινας Ουγγαρίας, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, κατακτώντας τον τίτλο για έβδομη φορά συνολικά. Το συγκρότημα του Ανταμ Κρικοριάν επεκτείνει σε εννέα χρόνια το απόλυτο σερί του, καθώς μετά την απώλεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2013, έχει κατακτήσει όλες ανεξαιρέτως τις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, World Cup, World League).

Οι Μαγυάρες κατάφεραν με μία συνδυαστική άμυνα (πρέσινγκ στην αρχή της επίθεσης, κλειστά με παίκτρια ανάμεσα προς το τέλος του χρόνου) να δυσκολέψουν πολύ τις Αμερικανίδες, πλην της Μάσελμαν, που ξεκίνησε με 2/2 στην παίκτρια παραπάνω. Στη συνέχεια η Ουγγαρία βελτιώθηκε και σε αυτό τον τομέα, όμως την ίδια ώρα η Ασλεϊ Τζόνσον ήταν «βράχος» στην εστία των ΗΠΑ και μόνο κάποια μακρινά σουτ της Γκουρισάτι και της Κέστελι έδιναν «ανάσες» στη γηπεδούχο ομάδα. Η Μάσελμαν πέτυχε και τρίτο γκολ, στην κόντρα αυτή τη φορά, η Γκουρισάτι «απάντησε» και ισοφάρισε σε 3-3, αλλά η Στέφενς σκόραρε από το δοκάρι στην παίκτρια παραπάνω για να δώσει προβάδισμα 4-3 στις ΗΠΑ στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο, η Νιούσχουλ έδωσε για πρώτη φορά διαφορά δύο τερμάτων στις Αμερικανίδες, αλλά η Μαγκιάρι κράτησε «ζωντανή» με δύο σημαντικές αποκρούσεις την Ουγγαρία και η Γκουρισάτι μείωσε σε παίκτρια παραπάνω σε 5-4. Η Μάσελμαν με πέναλτι που κέρδισε η ίδια αποκατέστησε το +2, οι Μαγυάρες σταδιακά ξέμειναν από ιδέες και λύσεις και η Νιούσχουλ με δύο συνεχόμενα τέρματα διαμόρφωσε το 8-4, στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Οι γηπεδούχες δεν τα παράτησαν και πλησίασαν σε 8-7, 1΄18΄΄ πριν τη λήξη με την Κέστελι, σε μία φάση που έπαιξαν 7 εναντίον 6 (προωθήθηκε και η τερματοφύλακας), αλλά η Γκίλκριστ με μία τρομερή ατομική ενέργεια κέρδισε πέναλτι και η Μάσελμαν με το πέμπτο προσωπικό της γκολ «σφράγισε» το νέο θρίαμβο της ανίκητης αρμάδας του Κρικοριάν.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-1, 2-3

ΗΠΑ: Μάσελμαν 5, Νιούσχουλ 3, Στέφενς

Ουγγαρία: Γκουρισάτι 3, Κέστελι 2, Ματέ, Σίλαγκι.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, 22:22

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈνοπλη ληστεία στους Αγίους Αναργύρους: Αναφορές για έναν νεκρό και έναν τραυματία αστυνομικό
Επόμενο άρθροΣτο νοσοκομείο εσπευσμένα η Βάνα Μπάρμπα