Ακριβό είναι φέτος το κεράσι που η τιμή του έχει εκτοξευθεί και πλέον μπορείς να το βρεις από 3 έως και 5,5 ευρώ το κιλό.

Με διστακτικότητα βάζει η Άννα τα κεράσια στην σακούλα που σε αυτή την λαϊκή τα βρήκε 3 ευρώ το κιλό. «Είναι λίγο τσιμπημένη. Τουλάχιστον 1 ευρώ από πέρσι» σημείωσε.

Ο κ. Γιάννης πάντως δηλώνει στην κάμερα του LIVE NEWS πως πουλά πεπόνια στις ίδιες τιμές με πέρσι. «Ιδιες και πιο κάτω » τόνισε.

Περίπου 2,5 ευρώ καλείται να πληρώσει όποιος λαχταρίσει ένα κεσεδάκι νεκταρίνια. Η τιμή του πάντως πέρσι ήταν 1,5 ευρώ το κιλό, με τους πωλητές να διαπιστώνουν πως στο τέλος θα πετάνε τα φρούτα.

Τιμές φαρμάκι

Οι πωλητές μιλούν για εξευτελιστικές τιμές και οι καταναλωτές παραληρούν με τις τιμές φαρμάκι.

Φέτος όμως γκρινιάζει και με το δίκιο του… καθώς οι τιμές είναι αυξημένες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των λαϊκών αγορών.

Με μετρημένες σακούλες γυρνούν στο σπίτι από τις λαϊκές αγορές οι καταναλωτές με τις ποσότητες που παίρνουν να μην ξεπερνούν το ένα κιλό.

Μανάβικα όπως… μπουτίκ

Νεκταρίνια 3,70 το κιλό, κεράσια 5,5 το κιλό και βερίκοκα 2,80. Αυτές οι τιμές κυκλοφορούν στα μανάβικα της γειτονιάς μετατρέποντας τα σε αγορά για λίγους.

Μέχρι τότε όμως ο καταναλωτής το πληρώνει 2,80 ευρώ όταν πέρσι το πλήρωνε 2 ευρώ. Πεπόνι στα 2,49 από 2,10 και ροδάκινο στα 4,99 από 3,89 την περσινή χρονιά.

Πολυτέλεια είναι πλέον για πολλές οικογένειες τα καλοκαιρινά φρούτα δίνοντας βάρος κυρίως στο φαγητό και τα απολύτως απαραίτητα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): «Είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα οξεία κρίση και διαχρονικούς δαίμονες»
Επόμενο άρθροΔείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΕΒ