Στα 10 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή των εισιτηρίων στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης για τη θερινή περίοδο.

 

Συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (5995 Β΄/31.12.2018) η υπ. αριθμ. 8983/18.12.2018 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης για την επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων του Μουσείου με την ολοκλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του.

 

Για πρώτη φορά καθιερώνεται διζωνικό σύστημα, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που εφαρμόζεται από το 2016 σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Συγκεκριμένα, κατά το επτάμηνο της θερινής περιόδου με το διευρυμένο ωράριο (01/04-31/10) η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (5 ευρώ το μειωμένο).

 

Για τη χειμερινή περίοδο (01/11-31/03) διατηρούνται οι ισχύουσες τιμές (5 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο).

 

Παράλληλα, όπως ενημερώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών με την οποία προβλέπεται, για πρώτη φορά, η απόδοση ποσοστού 30% των εσόδων από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των μουσείων του Υπουργείου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκτελείται σχέδιο απαξίωσης των κομμάτων από τον Τσίπρα
Επόμενο άρθροΜήνυμα στο εξωτερικό η υπουργοποίηση Αποστολάκη