«Στην κυβέρνηση ήξεραν ότι είχαμε νεκρούς στο Μάτι και έπαιζαν θέατρο στο συντονιστικό μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων Ελλήνων» τόνισε ο ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, δηλώνοντας συγκλονισμένος από το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το Μάτι και χαρακτηρίζοντας τον Α. Τσίπρα μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη της Μεταπολίτευσης.

 

«Ακόμα και όταν πρόκειται για 101 νεκρούς, θέλησε να σώσει πολιτικά το τομάρι του. Τον είδαμε να δίνει ένα σόου με τους υπόλοιπους υπουργούς στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, ενώ ήδη γνώριζαν ότι είχαμε πολλούς νεκρούς» τόνισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

 

Επισημαίνοντας πως ακόμα δεν έχει υπάρξει μία συγγνώμη ή μία παραίτηση και πως κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ο κ. Κικίλιας μίλησε για «σόου που έστησε ο κ. Παππάς με τον κ. Τζανακόπουλο που διοργάνωναν συνεντεύξεις Τύπου και εμφάνιζαν χάρτες με φωτιές και μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού και ασύμμετρες απειλές».

 

Προς το παρόν, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, «ο κ. Τσίπρας πίνει τσικουδιές στην Κρήτη με τους ίδιους τραγικούς που έκαναν το συντονιστικό και εγκαινιάζουν έργα που έχουν γίνει πριν από τέσσερα χρόνια. Οι δικαστικές έρευνες “τρέχουν” και για το Μάτι και για τη Μάνδρα. Αν θεωρήσουμε ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή το θέμα με βάση τα στοιχεία και τις ευθύνες πολιτικών προσώπων, θα το κάνουμε. Το οφείλουμε στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν».

 

Ο κ. Κικίλιας διερωτήθηκε επίσης αν μπορεί κάποιος να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι μετά την τραγωδία αυτή είμαστε έτοιμοι για τη φετινή περίοδο πυροπροστασίας. «Έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα; Έχει αναθεωρηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο;».

 

Σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Τσίπρα για ντιμπέιτ με τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο πρωθυπουργός έλεγε μέχρι πρότινος ότι πεδίο δόξης λαμπρό γι’ αυτόν είναι το ελληνικό Κοινοβούλιο. «Θα έρθει να απολογηθεί για τη συμπεριφορά Πολάκη στον κ. Κυμπουρόπουλο, αφού πρώτα εξομοίωσε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Πολάκη ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης. Όταν θα έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, θα γίνουν όσα ντιμπέιτ θέλει» είπε.

 

Επίσης, αναφερόμενος στις κυβερνητικές παροχές, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μετρ του ψέματος και τον μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη της Μεταπολίτευσης στη χώρα.

 

«Το 2015 υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Θυμίζω ότι μιλούσε για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για διαγραφή των τραπεζικών δανείων, για επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Τι έκανε; Υπερφορολόγησε τους πάντες, διέλυσε τη μεσαία τάξη, τσάκισε τα λαϊκά στρώματα. Σήμερα δεν έχει καμία συστολή να υπόσχεται πράγματα που γνωρίζει ότι δεν θα εφαρμόσει, προκειμένου να διασωθεί εκλογικά» διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας.

 

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν απαντά στην πρόταση του κ. Μητσοτάκη να τον στηρίξει πηγαίνοντας μαζί στην Ευρώπη, ώστε να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ψήφισε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕνισχυμένο κατά 6% το Bitcoin
Επόμενο άρθροΗ ΝΔ έχει αντικοινωνικό πρόγραμμα