«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, τόσο στην ενέργεια, στο ρεύμα, όσο και στα καύσιμα, στη βενζίνη. Και αυτό δεν είναι τυχαίο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκεύθηκε την Παρασκευή την Επιτροπή Ανταγωνισμού και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ιωάννη Λιανό.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται ανατιμήσεις προϊόντων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντηση, δήλωσε πως «ενώ οι τιμές πετρελαίου διεθνώς πέφτουν σε επίπεδα πριν από τον πόλεμο, στην Ελλάδα η τιμή στην αντλία, στα πρατήρια της βενζίνης για τον καταναλωτή παραμένει σε ιστορικά υψηλά», σχολιάζοντας πως «αυτό επίσης δεν είναι τυχαίο».

Τόνισε ότι «προφανώς η ακρίβεια αυτή, είναι ακρίβεια Μητσοτάκη και έχει να κάνει με το έλλειμμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να πατάξει την αισχροκέρδεια».

Έλλειψη προσωπικού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΑ ανέφερε ότι, κατά την επίσκεψή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαπίστωσε «ότι παρά τη θετική πρόθεση των μελών της να διεξάγουν ελέγχους, εδώ και 1,5 χρόνο έχουν στείλει γραπτό αίτημα στην κυβέρνηση, προκειμένου να αυξήσουν το προσωπικό για να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τον ρόλο τους και η κυβέρνηση αυτό δεν το υλοποιεί».

«Αρνείται εμάνιση χρόνο τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Και προσέθεσε ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργεί με το 35% του προβλεπόμενου προσωπικού», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

«Αν αυτό δεν είναι η απόδειξη του ελλείμματος πολιτικής βούλησης ή αντιθέτως της πολιτικής βούλησης να μην ελεγχθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά και να μην παταχθούν τα καρτέλ στην αγορά από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τότε τι άλλο είναι;».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοσμοσυρροή στην επίσημη παρουσία του Λεβαντόφσκι στο Camp Nou
Επόμενο άρθροΟπέλκα: Ο αγώνας διακόπηκε λόγω βροχής, απόψε η συνέχεια του ματς!