Απερρίφθη το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου του Ταμείου Ανάκαμψης, κάτι που σχολίασε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Η διαφάνεια δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά θέση αρχής διαχρονικά»

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, αφού σχολιάζει δηκτικά την απόρριψη του αιτήματός του, κάνει και μία αναφορά στις πρόωρες εκλογές και τον πρωθυπουργό:

«Στις 15/3 πρότεινα σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τέσσερις μήνες μετά, την απέρριψαν και τυπικά. Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό… Να γιατί ο Πρωθυπουργός δεν κάνει πρόωρες εκλογές, παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή».

Η διαφάνεια έφερε… μετωπική με το ΠΑΣΟΚ

Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησε νωρίτερα η Χαριλάου Τρικούπη στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα «προοδευτικά κόμματα» (σ.σ. τα εισαγωγικά ανήκουν στην Κουμουνδούρου), να στηρίξουν την πρόταση Τσίπρα για τη διαφάνεια στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «το ΠΑΣΟΚ, επί της αρχής, είναι υπέρ της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Άλλωστε, το opengov είναι μια μεταρρύθμιση δική μας που – ας ξέρουν οι πολίτες – ότι δεν ψήφισαν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνει πως «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησαν ήδη, από τις αρχές της χρονιάς, την σύσταση οργάνου ελέγχου και διαφάνειας των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Και προσθέτει ότι, σε αυτό το πλαίσιο, στη Διάσκεψη των Προέδρων, «συμφωνήσαμε με την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Κόπτονται για διαφάνεια, αλλά προτιμούν τα deal κορυφής»
«Δυστυχώς, όμως», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «όσοι σήμερα κόπτονται για τη διαφάνεια, λίγες μέρες νωρίτερα προτιμούσαν deal κορυφής με τη ΝΔ για να διορίσουν μέλος του ΑΣΕΠ, κομματικό τους στέλεχος».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά πως η διαφάνεια «δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά θέση αρχής διαχρονικά».



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔημοπρασία από το… διάστημα! Στο σφυρί εξοπλισμός από την αποστολή Apollo 11 στο Sotheby’s
Επόμενο άρθροΕπίθεση Τσελίκ στην Αθήνα για τη Θράκη: Η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα