Ισραήλ και Αλβανία θα υπογράψουν νέα συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της Αμυνας.

Επίσκεψη στο Ισραήλ

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της Αλβανίας, Νίκο Πελέσι, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ είχε επίσημη συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Γκαντζ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας.

«Από τη συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ, κ. Benjamin Gantz – Κοινή βούληση να υπογράψουμε σύντομα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, για να προωθήσουμε τις πολύ καλές μας σχέσεις» έγραψε ο κ. Πελέσι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο αλβανός υπουργός έκανε γενική περιγραφή των στόχων που έχει θέσει η χώρα προκειμένου να φέρει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τις ικανότητες στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας, κατά το πρότυπο του Ισραήλ, ως μίας από τις πέντε κορυφαίες χώρες στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Κατά τη συνάντηση, ο Πελέσι εξέφρασε την εκτίμησή του για το Ισραήλ ως πολύ σημαντικού εταίρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή ΜΕΝΑ (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), καθώς και για την εποικοδομητική πολιτική που ακολουθήθηκε στο Φόρουμ Μεσογειακού Διαλόγου.

Ευχαρίστησε για το Κοσσυφοπέδιο

Οπως επισημαίνεται στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Αμυνας της Αλβανίας ευχαρίστησε τον ισραηλινό ομόλογό του για την ιστορική απόφαση του Ισραήλ να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, την οποία ακολούθησε η σύναψη διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα πρεσβειών.

Πηγή: echedoros-a.gr



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο – Ανοίγουν δεύτερη κλινική Covid στο ΠΑΓΝΗ – «Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού»
Επόμενο άρθροΑλλαγές στη συνταγογράφηση και πλαφόν στη φαρμακευτική δαπάνη