Με ένα νέο περιπολικό σκάφος ενισχύθηκε το Λιμενικό Σώμα στην Αλεξανδρούπολη.
«Το νέο σκάφος θα βοηθήσει άμεσα τόσο στην έρευνα και διάσωση, όσο και στην καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος στην περιοχή», σχολίασε σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη όπου παρακολούθησε την τελετή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τεμπονέρα « η παρουσίαση του σκάφους αλλά και των υπολοίπων μέσων που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα εντάσσεται στην συνολική αναβάθμισης του στόλου του Λιμενικού που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση από το 2015 και αναμένεται να την ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.»

Κατά την διάρκεια της τελετής αγιασμού του νέου σκάφους το μεγαλύτερο σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετέφερε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μια ομάδα παράτυπων μεταναστών.

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Τεμπονέρας σχετική ερώτηση για το μεταναστευτικό είπε:

« Ο σχεδιασμός της αντιμετώπισης του φαινομένου των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ανήκει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εμείς βρισκόμαστε σε άμεση συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, συνεπικουρούμε το έργο. Οι στόχοι οι δικοί μας αφορούν την έρευνα και διάσωση κυρίως των ανθρώπων αυτών οι οποίοι σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες κυρίως από την Τουρκία έρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όποτε σε πρώτη φάση συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες τόσο της Αστυνομίας ,όσο και τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο.». Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «όντως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη μεταναστευτική ροή από την γειτονική χώρα με την οποία βρισκόμαστε σε συνεννοήσεις προκειμένου να βρούμε όλες τις κατάλληλες υποδομές ,αλλά και τους τρόπους να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο.»

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓεννηματά: Να μη χαθούν οι θυσίες του λαού- Κουτσούμπας: Να ενισχυθεί το ΚΚΕ (video)
Επόμενο άρθροΣτο ΣτΕ το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ (video)