Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε επίπεδο έντασης και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εκρηκτική, ωστόσο είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, την εκπομπή GPS και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της Ελλάδας σε σχέση με αυτές της Τουρκίας, τόνισε πως «δεν είμαστε εμείς οι αδύναμοι, είμαστε εμείς οι πιο δυνατοί» και πως «η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί – μπορεί στην κρίση του Έβρου, μπορεί στην υγειονομική κρίση και μπορεί και στη διαχείριση της επόμενης κρίσης», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «war time leader».

«Και μπορούμε, και το έχουμε, και μπορούμε να το επιβάλλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. Στην ερώτηση αν αυτή τη στιγμή υφίσταται διάλογος με την Τουρκία, ο υφυπουργός Άμυνας απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας, όμως, πως η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο, αλλά όχι υπό καθεστώς απειλών.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚέρδη 1% δίχως τζίρους από την διεθνή ευφορία
Επόμενο άρθροΤα μπαχαρικά μειώνουν τη φλεγμονή