Νέα στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας έδωσε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλης Βασίλης Αξιώτης.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο που συζητείται τα τελευταία 20 χρόνια. Μετά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» δήλωσε ο κ. Αξιώτης.

Σε πρώτο στάδιο, εξήγησε, θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή. Δεν θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις, αλλά θα μπει πράσινο, θα γίνουν βαψίματα και διαγραμμίσεις.

Το πρώτο στάδιο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου στην συνέχεια θα γίνει αξιολόγηση και καταγραφή της κατάστασης.

«Το επόμενο στάδιο που αφορά το κύριο έργο θα ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί εντός διετίας» είπε ο κ. Αξιώτης.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας βλέπει πολύ «θερμά» το project καθώς όπως εξήγησε το κέντρο της πόλης θα γίνει πιο προσιτό για τους τουρίστες και τους Αθηναίους.

Ενημέρωσε τέλος ότι την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή θα αποκαλυφθεί η νέα πλατεία Ομονοίας μετά τα έργα που έγιναν για την ανάπλαση της

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

www.ert.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈρευνα προσθέτει μυστήριο στην ανθρώπινη εγκυμοσύνη
Επόμενο άρθροΕξέγερση στο ΚΥΤ του Έβρου λόγω παράτασης της καραντίνας