Σε αλλαγές στις δόσεις οφειλών στην Εφορία που έχουν νομικά πρόσωπα προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών όπως ανακοίνωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

 

Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή επεκτείνονται σε 24 και 36 οι δόσεις για τις οφειλές στην εφορία που έχουν τα Νομικά Πρόσωπα.

 

Πρόσθεσε μάλιστα  πως η αποπληρωμή για τα Νομικά Πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα είναι αντίστοιχη με αυτή που προβλεπόταν στην προηγούμενη ρύθμιση για τις 18 και τις 30.  Για τα μη κερδοσκοπικά πρόσωπα οι δόσεις φτάνουν έως και τις 120 όπως και για τα φυσικά πρόσωπα.

 

Νομοτεχνικές βελτιώσεις

Επίσης, κατατέθηκαν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%. Έτσι μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% στα προϊόντα του καφέ, στο τσάι, στα μπαχαρικά, στα παρασκευάσματα καρπών και φρούτων και σε άλλα προϊόντα.

Επίσης σημείωσε πως σε μία περιοχή της Μακεδονίας στην Κοζάνη μειώνεται ο ΦΠΑ στην τηλεθέρμανση από το 13% στο 6%. «Αυτό μπορούμε να κάνουμε τώρα» σημείωσε η υφυπουργός, προσθέτοντας πως «το επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Αντί για 1 δισ. μπήκαν στο ταμείο 100 εκατ.»
Επόμενο άρθροΟ κομβικός ρόλος της Ελλάδας στην επένδυση της Aramco