Σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπώντας το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού Σταθμού «ΣΚΑΙ» και της εφημ. «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», που σημειώθηκε σήμερα στις 2.37 τα ξημερώματα.

 

“Η βομβιστική επίθεση επιχειρεί να πλήξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στη κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

 

Η Ένωση Συντακτών καλεί τις αρχές “να εντοπίσουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης”, ενώ ταυτόχρονα, εκπροσωπώντας τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, δηλώνει “με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό με κύρος και αξιοπιστία”.

 

“Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων του ‘ΣΚΑΙ’ και της ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΙ ΑΠΟ ΕΣΡ

Η σημερινή βομβιστική επίθεση απασχόλησε και την Ολομέλεια του ΕΣΡ, που επισημαίνει ότι “παρόμοιες ενέργειες στρέφονται κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της πολυφωνίας και εν τέλει της δημοκρατίας”.

 

Την συμπαράστασή τους απέναντι στους εργαζόμενους στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ εκφράζουν κι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΡ, οι οποίοι έχουν άλλωστε “τη δυσάρεστη εμπειρία της Άνοιξης του 2014, όταν οι εγκαταστάσεις μας επλήγησαν από την τοποθέτηση βόμβας και της μετέπειτα προσπάθειας να επαναλειτουργήσουμε”.

 

“Ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή επαναφορά σε ανθρώπινες συνθήκες λειτουργίας και καταδικάζουμε κάθε είδους βίαιες και επιθετικές μεθόδους ‘διαφωνίας’ στον χώρο της Ενημέρωσης και στη Δημοκρατία”, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥΠΟΙΑΝ: Ρυθμίσεις για οφειλές εμπόρων
Επόμενο άρθροΜειώσεις σχολικών μονάδων και θέσεων εργασίας εξαιτίας του δημογραφικού