Συναγερμός χθες το απόγευμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, καθώς απέδρασε 48χρονος αλλοδαπός, που κρατούνταν στα κρατητήρια, άγνωστο με ποιον τρόπο. Η απόδραση σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα, με τον 48χρονο αλβανικής υπηκοότητας, να περιπλανιέται στον Βόλο και να συλλαμβάνεται τέσσερις περίπου ώρες μετά σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Πρόκειται για πολύ γνωστό στην τοπική κοινωνία αλλοδαπό επιχειρηματία, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές Λάρισας για ενδοοικογενειακή βία. Χθες, γύρω στις 5 το απόγευμα ο 48χρονος φέρεται να εξήλθε των κρατητηρίων και να εξαφανίστηκε… Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την σύλληψή του, καθώς ήταν και ζήτημα αξιοπρέπειας για την Ελληνική Αστυνομία. Τελικά γύρω στις 8.30 το βράδυ και αφού είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό, ο 48χρονος συνελήφθη στην οδό 2ας Νοεμβρίου, κοντά σε γνωστό σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός βρισκόταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, διότι είναι υπόδικος για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας και δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, υπό την προϋπόθεση να μην πλησιάζει την παθούσα πεθερά του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και να μην έχει μαζί της επικοινωνία, καθώς φέρεται να την είχε χτυπήσει, απειλήσει και τραυματίσει, επιδεικνύοντας μαχαίρι… Απολογούμενος ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ήθελε να δει το παιδί του, αλλά δεν τον άφηνε η πεθερά του και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο 48χρονος αλλοδαπός επιχειρηματίας είχε καταδικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για ενδοοικογενειακή απειλή, απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης και εξύβριση. Το Αυτόφωρο Τριμελές τού είχε επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους και 9 μηνών και είχε διατάξει την έκτιση της ποινής, οδηγώντας τον εκ νέου στη φυλακή, λαμβανομένου υπ’ όψη ότι ο 48χρονος καταδικασθείς κατηγορούνταν ότι είχε παραβιάσει όρο αποφυλάκισης. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο 48χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή τον Δεκέμβριο του 2021 μετά την απολογία του στον ανακριτή. Έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής στην Πορταριά Πηλίου
Επόμενο άρθροΓιάνης Βαρουφάκη: Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες ο γγ του ΜέΡΑ25