Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 17:14

Για «αλλοίωση της Euroleague» ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε λόγο ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στη Media Day των «ερυθρόλευκων» ενόψει του αυριανού αγώνα (14/10, 21:00) με την Αρμάνι Μιλάνο, στο πλαίσιο της 3ης αγνιστικής.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας κόουτς ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρα αλλοίωση αποτελέσματος. Επειδή είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, δεν ξέρω αν όλοι είχαμε ερμηνεύσει σωστά την κατάσταση. Προφανώς και είναι αλλοίωση, όταν μια ομάδα κατεβαίνει με οκτώ παίκτες. Δεν έχει καν αξιώσεις να κερδίσει το ματς. Η Ζενίτ δεν πήγε καν στην Ισπανία. Προφανώς και είναι αλλοίωση.

Τους προπονητές δεν τους ευχαριστεί αυτό. Πώς να κάνεις την ομάδα σου να σκεφτεί το μπάσκετ, όταν η άλλη ομάδα έχει πέντε κρούσματα; Μπορεί να φοβούνται οι παίκτες να παίξουν. Είναι κάτι οι προπονητές της Euroleague το συζητάμε και αναρωτιόμαστε πώς θα μπορέσει να βοηθήσει o τεχνικός την ομάδα του να συγκεντρωθεί. Είναι μία κατάσταση για την οποία άλλοι θα πάρουν αποφάσεις».

Όσον αφορά στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, ο Μπαρτζώκας τόνισε: «Περιμένω να γινόμαστε καλύτεροι κάθε ημέρα. Να γινόμαστε πιο συμπαγείς, να μην έχουμε κενά διαστήματα. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό είχαμε λιγότερα κενά διαστήματα από ό,τι απέναντι στη Ζαλγκίρις. Το αυριανό παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών.

Η Αρμάνι δεν έχει ηττηθεί φέτος, άρα πρέπει να κάνουμε κάτι έξτρα για να τη νικήσουμε. Είναι μια ομάδα με ποιότητα και εμπειρία σε όλες τις θέσεις. Δεν σκέφτεσαι πριν το ματς με πόσους παίκτες θα παίξεις.

Εξαρτάται από το αν κάποιος παίκτης ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλεις, υπάρχει το ζήτημα των φάουλ και άλλα πολλά. Το Μιλάνο έχει δώδεκα πολύ καλούς παίκτες, άρα πρέπει όποιος είναι στο παρκέ να είναι συγκεντρωμένος και σκληρός, γιατί θα πρέπει να παίξουμε με δυναμισμό αν θέλουμε να νικήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι όλοι το ξέραμε ότι θα είναι μία περίεργη χρονιά από τη στιγμή που αποφασίστηκε να μην υπάρχει ένα είδος “φούσκας” όπως στο ΝΒΑ. Προβλέπω ότι ο χειμώνας θα είναι ακόμη πιο δύσκολος, αφού αρκετές ομάδες θα νοσήσουν από κορωνοϊό.

Είχα πει από την αρχή ότι το σημαντικότερο είναι να έχουμε την υγεία μας και όλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ίσως να είναι άδικο μια ομάδα να μηδενίζεται, γιατί ουσιαστικά της αφαιρείς μία νίκη που δεν έχει να κάνει με την αξία της. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις και ξέρουν κάτι παραπάνω».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 17:21

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ χώρα θα διαθέσει δωρεάν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις Τ. Θεοδωρικάκου – ΑΔΕΔΥ – ΑΣΕΠ για θέματα Δημοσίου Τομέα