«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν λέμε πράγματα και αναφερόμαστε σε καταστάσεις που αγγίζουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Αλκιβιάδης Στεφανής και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο σχετικά με τον Έβρο. Δήλωσε ότι κάθε ημέρα ένας υποαξιωματικός, ένας οπλίτης και ένας αξιωματικός που βρίσκονται στον Έβρο, ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τα σύνορα «ασχολούνται μέχρι και με την πέτρα και ελέγχουν καθημερινά αν έχει μετακινηθεί έστω και ένα χιλιοστό μέσα στο ελληνικό έδαφος» δήλωσε.

Και με την ευκαιρία απαντώντας τόσο στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, όσο και στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες σε κάθε χιλιοστό του ελληνικού εδάφους και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να το αμφισβητεί αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον πολιτικό κόσμο της χώρας να αφήσει έξω από την αντιπαράθεση τα εθνικά θέματα «εκεί πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συνοχή καθώς όλα αυτά δίνουν δύναμη» είπε.

Διέψευσε επίσης ότι υπήρξε οποιαδήποτε τουρκική παρουσία σε ελληνικό έδαφος και προς επίρρωσιν των λεγομένων του, ενημέρωσε ότι μόνο χθες απετράπη η είσοδος 219 ατόμων, και προχθές άλλων 180.

Για αυτό καθ΄ αυτό το περιστατικό διευκρίνισε ότι μετά τα όσα έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να επεκτείνει το φράχτη που τώρα έχει μήκος 10.400 μέτρα. «Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας που έβαλε κάποιους παρατηρητές στο δικό της έδαφος» εξήγησε.

Σχολιάζοντας ο ίδιος τις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, εξέφρασε την άποψη ότι εντάσσονται στην αντίληψη που έχει η γείτονα για την συνολική γεωστρατηγική κατάσταση στην περιοχή.

«Η Τουρκία θεωρεί ότι σ αυτό το παιχνίδι μπορεί να μας πιέσει. Δεν μπορεί να μας πιέσει. Κάθε φορά αποδεικνύεται ότι αυτά που λέει δεν συντάσσονται με την πραγματικότητα» υποστήριξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής και πρόσθεσε ότι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε με την ηγεσία της Ευρωπαικής Ένωσης στον Έβρο και όλοι είδαν ποια είναι η πραγματικότητα.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις τουρκικές δηλώσεις περί νέου κύματος μεταναστών, απάντησε ότι έχουμε αναπτύξει μια σειρά μέτρων που διαχωρίζονται σε τέσσερα επίπεδα, Θεσμικό, διαδικαστικό, θέματα εξοπλισμού, θέματα προσωπικού.

«Αναβαθμίζουμε διαρκώς τις δυνατότητες μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ξέρουν τι θα κάνουν. Το κάνουν καθημερινά σε στεριά και θάλασσα» κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροYachting: Επανεκκίνηση της «θαλάσσιας οικονομίας» με πρωτόκολλο 12 επιβατών
Επόμενο άρθροΕπιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στα νέα άτοκα δάνεια των €1,4 δισ.