Δύσκολη εξίσωση, αλλά όχι άλυτη χαρακτήρισε την επόμενη ημέρα, μετά την πρόσφατη αιφνίδια κρίση λόγω κορονοϊού, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι οι συνέπειες δεν είναι απλά μια κακοτοπιά που θα γιατρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

«Προβάδισμα στην επόμενη ημέρα έχει πάντα αυτός που δρα, αυτός που παίρνει πρωτοβουλίες για να περιορίσει τη ζημιά και άρα να φτάσει πιο γρήγορα στη γραμμή επανεκκίνησης» υπογράμμισε και με την ευκαιρία αυτή χρέωσε στην κυβέρνηση ότι σε αντίθεση με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ευρώπη, «η χώρα μας με ευθύνη της ΝΔ, παραμένει εξαίρεση».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ είναι ήδη ορατά:

– Μείωση της απασχόλησης επί τέσσερις μήνες.

– Είσοδος της χώρας στη φάση της ύφεσης από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Με λίγα λόγια ο κορονοϊός μας συνάντησε, ενώ η Ελλάδα κινούνταν σε αρνητικό έδαφος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την περίοδο που έρχεται, λέγοντας ότι «η αδράνεια της κυβέρνησης να παρέμβει ουσιαστικά και δυναμικά στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη ζημία».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του εστιάζοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ΕΣΥ, τη στήριξη των εργαζομένων, τη συγκρότηση του σχεδίου «Ηρακλής» για τις επιχειρήσεις, την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων.

Σχετική είδηση:Ομιλίες Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦιλοξενία 1.000 ασυνόδευτων μέσω του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση»
Επόμενο άρθροΠλέι οφ και Κύπελλο με κόσμο ζητά από τον Αυγενάκη και ο Ολυμπιακός