Το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς θα φανεί τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας. Καταλόγισε στην κυβέρνηση σφαγή εισακτέων στα ΑΕΙ προς όφελος των ιδιοκτητών κολεγίων, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εργασιακά ότι εξοφλεί γραμμάτια στην επιχειρηματική ελίτ και τον ΣΕΒ.

«Το κοινωνικό πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα και θα το καταλάβει ο ελληνικός λαός από την καλή και από την ανάποδη (…) Νέα Δημοκρατία σημαίνει μείωση μισθών, σημαίνει ελαστικοποίηση του ωραρίου, σημαίνει να δουλεύουμε ως λάστιχο με τον κίνδυνο της απόλυσης, σημαίνει να σπουδάζουν μονάχα όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα (…)και η πλειοψηφία των φτωχών οικογενειών να βρίσκεται με την αγωνία για το αν θα σπουδάσουν τα παιδιά» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε: «Στη φάση της πανδημίας και το έχω πει πάρα πολλές φορές είναι αδιανόητο ένα κόμμα να λέει ότι εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδοσκοπήσω, πάνω στον πόνο και το πένθος και στο δράμα των πολιτών (…) Αν το επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης καταρχάς θα είναι καλοδεχούμενο διότι θα τελειώσουμε μία ώρα αρχύτερα με αυτή τη λαίλαπα (…) Έχω την αίσθηση όμως ότι δεν θα το επιλέξει διότι θα ήταν μία ύβρις στην περίοδο της πανδημίας να κάνει εκλογές».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ως ευκαιρία για τη χώρα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε “ημετέρους”, τότε θα βρει το κόμμα του απέναντι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο4ος χρόνος για τα Προγράμματα Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης της DEMO
Επόμενο άρθροΑπαραίτητη η συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη στρατηγικής  για ένα βιώσιμο και αποδοτικό σύστημα υγείας