Την ανάγκη «το Ταμείο Αλληλεγγύης να μη συνδυαστεί με δάνεια και όρους λιτότητας» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που έγινε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στο Ταμείο Αλληλεγγύης, «αλλά η υιοθέτησή του» – όπως είπε – «δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα αποκτήσουμε και μία κευνσιανή Ευρώπη».

«Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το Ταμείο δεν θα συνδυαστεί με δάνεια και ευρωπαϊκούς ή εθνικούς όρους λιτότητας, αλλά θα βασιστεί σε επιχορηγήσεις και ευρωπαϊκή στήριξη σε κοινωνικές πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας, βιώσιμης ανάπτυξης και υπέρ της πρότασης για Ευρωπαϊκό Εγγυημένο Εισόδημα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι οι Ευρωσοσιαλιστές πρέπει να επαναλάβουν την απόφασή τους (13/12/2019) για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν υπάρξει έμπρακτη παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στη ίδια τηλε-σύνοδο και στο ίδιο μήκος κύματος και η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις τουρκικές προκλήσεις, υπογράμμισε ότι «δεν αρκούν οι δηλώσεις, μόνο οι κυρώσεις θα φέρουν αποτέλεσμα».

Φωτο Αρχείου (EUROKINISSI)

Για το Ταμείο Ανάκαμψης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οφείλει να εγκρίνει χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους την πρόταση της Κομισιόν και πρόσθεσε: « Η ευθύνη τώρα είναι στους Πρωθυπουργούς».

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤζακ-ποτ στο Τζόκερ
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Το Ταμείο Αλληλεγγύης να μην συνδυαστεί με δάνεια και όρους λιτότητας – Φ. Γεννηματά: Έγκριση της πρότασης χωρίς αστερίσκους