Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Enterprises Shipping, Βίκτωρ Ρέστης, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το διαδικτυακό περιοδικό «The American Interest», με έδρα την Ουάσινγκτον, μετά την αγωγή που είχε καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κολούμπια για δυσφημιστικές αναφορές.

Η υπόθεση αφορά το άρθρο «A Greek Bearing Griffs» από τον Alexander Clapp.

Στις 8 Απριλίου του 2020, το «American Interest» προχώρησε σε διόρθωση, αφαιρώντας από το άρθρο την επίμαχη παράγραφο.

«Το Αmerican Interest, στο δημοσιευμένο άρθρο του Alexander Clapp, με τίτλο «A Greek Bearing Grifts», ανέφερε ανακριβώς το αποτέλεσμα της έρευνας της ελληνικής κυβέρνησης για ισχυρισμούς που αφορούσαν τον Βίκτωρα Ρέστη και την οικογενειακή τράπεζα First Business Bank.

Αν και ο Βίκτωρ Ρέστης κρατήθηκε αρκετούς μήνες το 2013 με την υποψία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλων αδικημάτων που αφορούσαν την FBB, το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την υπόθεση στο προδικαστικό στάδιο με το επιχείρημα ότι οι αμφισβητούμενες συναλλαγές δεν ήταν παράνομες. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του Βίκτωρα Ρέστη ή της οικογένειάς του και το Εφετείο Αθηνών αποφάσισε ότι οι αμφισβητούμενες συναλλαγές με τον κ. Ρέστη και την οικογενειακή τράπεζα, ήταν στην πραγματικότητα νόμιμες».

Αφού  το «Αmerican Interest», αναγνώρισε το σφάλμα του και αφαίρεσε το λανθασμένο περιεχόμενο της παραγράφου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διευθετήσουν φιλικά και εκτός δικαστηρίου την διαφορά τους. Ο Βίκτωρ Ρέστης εκπροσωπήθηκε νομικά από τις Coburn & Greenbaum και NCI Law Group SA.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔάνεια ως 25.000 στους αγρότες χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα
Επόμενο άρθροΘριάσιο: Χειροκροτήματα σε ασθενή με κορωνοϊό που βγαίνει από τη ΜΕΘ