Σταθερές παρέμειναν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, υποστηριζόμενες από τις συνεχείς περικοπές της προσφοράς του ΟΠΕΚ και τις ελπίδες ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο θα μπορέσουν σύντομα να τερματίσουν την εμπορική τους διαμάχη.

 

Ωστόσο, οι τιμές παρέμειναν λίγο χαμηλότερα από τα υψηλά του 2019 που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ έφτασαν ένα ρεκόρ 12 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) και οι εξαγωγές της επίσης αυξήθηκαν.

 

Οι τιμές Brent ήταν 67,18 δολάρια ανά βαρέλι την Παρασκευή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, 8 σεντς υψηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο, αλλά κάτω από 67,38 δολάρια το βαρέλι που έφτασαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

 

Οι τιμές του αμερικανικού αργού (WTI) διαμορφώθηκαν στα 57,03 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 7 σεντς, αλλά κάτω από τα υψηλά επίπεδα των 57,55 δολαρίων το βαρέλι αυτή την εβδομάδα.

 

Οι έμποροι ανέφεραν ότι οι τιμές αυξήθηκαν με την ελπίδα ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο θα μπορέσουν να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαμάχες, οι οποίες έχουν πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, πριν από τη λήξη της προθεσμίας της 1ης Μαρτίου.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το εμπόριο στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Πέμπτη (ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

 

Οι δύο πλευρές συνέχιζαν να διαπραγματεύονται σκληρά χθες για διάφορες διευθετήσεις ώστε να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους, μία εβδομάδα πριν παρέλθει η προθεσμία που επέβαλε η Ουάσινγκτον για την επίτευξη συμφωνίας, εξέλιξη που θα πυροδοτήσει την επιβολή επαχθέστερων δασμών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥποστηρίζουμε την ισχυροποίηση της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου στην Καλαμπάκα
Επόμενο άρθροΔιαψεύδει τα περί προσλήψεων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς