Την ανησυχία του για την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των παιδιών πριν εγγραφούν στο σχολείο τους εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ανησυχία έχουν προκαλέσει η αμφίσημη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των παιδιών πριν εγγραφούν στο σχολείο τους.

 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα φαρμακευτικής πολιτικής και κρίσιμος κόμβος στην αλυσίδα διάθεσης των εμβολίων, καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί αφού συνιστούν μείζονα παρέμβαση Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της Ιλαράς και άλλων νοσημάτων λόγω μη εμβολιασμού.

 

Η Πολιτεία  και τα αρμόδια όργανα οφείλουν να ενημερώσουν υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία για τα οφέλη του εμβολιασμού, σύμφωνα και με τις Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να εξασφαλίσουν την  πρόσβαση όλων των παιδιών στους εμβολιασμούς και με αποφασιστικό τρόπο να κλείσουν τα όποια παράθυρα για την  ακύρωση  της επιτυχίας του στόχου για καθολικό εμβολιασμό όλων των παιδιών.

 

Στο ζήτημα της  Δημόσιας  Υγείας  δεν χωρούν αμφισημίες και δισταγμοί

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης
Επόμενο άρθροΈχει χαθεί η μπάλα στον τομέα της ασφάλειας