Τη δημιουργία Οργανωμένων Κέντρων Γυμνιστών ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), Παναγιώτης Τοκούζης.

 

Ειδικότερα ο κ. Τοκούζης, αιτείται να ενταχθεί αυτή η μορφή εναλλακτικού τουρισμού, η οποία απευθύνεται σε φυσιολάτρεις και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κεντρική Ευρώπη, στη διαβούλευση για το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο “θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού”, παρ’ όλο που αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί.

 

“Η εν λόγω μορφή τουρισμού υφίσταται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας, ειδικά στις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές, όπου συγκεκριμένες παραθαλάσσιες τοποθεσίες καθιερώθηκαν ως ‘παραλίες γυμνιστών’ χωρίς να υφίστανται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια η χώρα μας να δυσφημείται στους λάτρεις αυτού του είδους εναλλακτικού τουρισμού”, αναφέρει στην επιτολή του ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ.

 

Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που αφορά το “Γυμνιστικό Τουρισμό” απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ξενοδοχεία και camping, και όχι και στα καταλύματα του κλάδου, όπου υπό ειδικές προϋποθέσεις κάποιοι χώροι μπορούν να χαρακτηριστούν ως “Κέντρα παραθερισμού Γυμνιστών”.

 

Πρόταση του ΣΕΤΚΕ είναι η ένταξη των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων στο υπάρχον πλαίσιο του “Γυμνιστικού Τουρισμού” και εν συνεχεία τη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου και την ένταξή του στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που να προβλέπει την ίδρυση “Οργανωμένων Κέντρων Γυμνιστών” στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία θα περιλαμβάνουν ειδικές εγκαταστάσεις σε απόμερες παραλίες ή κόλπους και θα απευθύνονται αυστηρά στο κοινό αυτό.

 

Επισημαίνεται, τέλος, ότι “οι εγκαταστάσεις αυτές θα πρέπει να λειτουργούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές, βάσει των οποίων θα φυλάσσονται τα προσωπικά αντικείμενα των επισκεπτών και θα καλύπτονται οι επισιτιστικές τους ανάγκες. Οι εγκαταστάσεις αυτές φυσικά θα πρέπει να βρίσκονται εντός περιφραγμένων χώρων έτσι ώστε οι θιασώτες αυτής της μορφής τουρισμού που επισκέπτονται τη χώρα μας και των οποίων το ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό, να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της, με την απαραίτητη σοβαρότητα και σεβασμό προς τους έτερους παραθεριστές, αλλά και αντιστοίχως από αυτούς”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι 3 πυλώνες για να γίνει βιώσιμο το συνταξιοδοτικό
Επόμενο άρθροΣυνεχής στήριξη στην ελληνική κοινωνία