Τα τέσσερα ευνοϊκά μέτρα οικονομικού χαρακτήρα που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση ανέλυσε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6» ο εργατολόγος Αντώνης Μουζάκης.

 Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα 28 ακριτικά νησιά που έχουν έως 1.200 μονίμους κατοίκους αφορά μόνο όσους έχουν τη μόνιμη κατοικία τους σε κάποιο από αυτά τα νησιά και μόνο τα συγκεκριμένα ακίνητα που βρίσκονται επί των νησιών αυτών διευκρίνισε.

Ο κύριος Μουζάκης κατόπιν ανέλυσε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια επιχείρηση για να  ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα 6μηνης στήριξης της απασχόλησης που αφορά 100.000 άνεργους. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 1.12.2020 και θα τρέχει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που θα ισχύσει μόνο για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα από τον Ιανουάριο του 2021.

Τέλος ο κύριος Μουζάκης αναφέρθηκε και στο πάγωμα των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πληττόμενων από τον COVID19 επιχειρήσεων που παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2021.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέες εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου – Βερολίνο καλεί Άγκυρα (video)
Επόμενο άρθροΗ κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας