Μικρή βελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα το Νοέμβριο, ενώ έμεινε αμετάβλητο στη ζώνη του ευρώ. Αυτό προκύπτει από την έρευνα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Ο δείκτης για τη χώρα μας ανήλθε στις 101,8 μονάδες από 101 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Όλοι οι επιμέρους δείκτες με εξαίρεση εκείνων του λιανεμπορίου έδειξαν βελτίωση. Συγκεκριμένα ο δείκτης των βιομηχανιών αν και έμεινε σε αρνητικό έδαφος, διαμορφώθηκε στο -3,2 από -3,4. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος διαμορφώθηκε στο -35,8 από -38,3 και εκείνος των υπηρεσιών σκαρφάλωσε στις 11,1 μονάδες από 10,7. Στις κατασκευές ήταν στο -43,1 από -51,4 μονάδες, ενώ στο λιανεμπόριο υποχώρησε στις 10 από 16,4 μονάδες.

 

Στο σύνολο της ζώνης του ευρώ ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε οριακά στις 109,5 (από 109,7) μονάδες. Η πτώση ήταν μικρότερη του αναμενομένου, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς της Capital Economics αποκαλύπτει ότι το τέταρτο τρίμηνο η ευρωζώνη πιθανότατα ανέβασε ταχύτητα σε ρυθμούς ανάπτυξης 2% ή και ελαφρώς υψηλότερα από 1,7% το τρίτο τρίμηνο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιήμερη περιοδεία Μητσοτάκη στην Πάτρα
Επόμενο άρθροΗ Λέων Δεπόλας ειδικός διαπραγματευτής των μετοχών της Πειραιώς και της Eurobank