Η ομάδα του Thessaloniki Pride έχει λάβει τη δύσκολη απόφαση να αναβάλει το EuroPride 2020, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

Νέα ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί· η οργανωτική επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει την απόφαση για νέα ημερομηνία, μόλις αυτό είναι πρακτικά δυνατό. Το Thessaloniki Pride συνεχίζει να εργάζεται στενά με το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τους υπόλοιπους εταίρους του, με σκοπό να καθοριστεί το μέλλον του φεστιβάλ. Υπενθυμίζεται ότι το EuroPride 2020 είχε προγραμματιστεί για τις 20-28 Ιουνίου 2020 με την παρέλαση για το Σάββατο, 27 Ιουνίου.

Ο Ευάγγελος Χουλιάρας, εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride δήλωσε:

«Ύστερα από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, είμαστε προφανώς συντετριμμένες και συντετριμμένοι που χρειάζεται να αναβάλουμε το EuroPride 2020 της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουμε ότι πέραν των περιοριστικών μέτρων για τις συγκεντρώσεις και τα ταξίδια, δεν υπάρχει διάθεση για την εορταστική πλευρά του EuroPride μέσα στις τόσο μεγάλες απώλειες στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Παρ’ όλ’ αυτά ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε το φεστιβάλ αργότερα μέσα στο 2020, καθώς είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να δώσουμε φωνή στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων και ολόκληρης της Ευρώπης.

Ευχαριστούμε την κοινότητά μας για την στήριξη και την κατανόηση και ζητάμε συγγνώμη από όσες και όσους είχαν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο. Οι συνθήκες είναι πραγματικά δύσκολες, αλλά με την κατάλληλη συνεργασία θα βρούμε τρόπους να το ξεπεράσουμε».

Ο Stein Runar Østigaard, συντονιστής του EuroPride για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Διοργανωτών Pride (EPOA), που παρέχει τον τίτλο του EuroPride, δήλωσε:

«Υπάρχει φυσικά μεγάλη απογοήτευση, που το EuroPride 2020 πρέπει να αναβληθεί, αλλά είναι η σωστή απόφαση δεδομένων των συνθηκών. Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν Pride που αναβάλλονται ή και ακυρώνονται, πράγμα αναπόφευκτο. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα του Thessaloniki Pride τις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες».

Προηγούμενο άρθρο«Όλοι μαζί να κερδίσουμε αυτήν τη μάχη»
Επόμενο άρθρο«Προέχει να προστατεύσουμε εαυτούς και συγγενείς. Να μην απογοητεύονται οι αθλητές»