Πλήρη αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Μεσολογγίου. Θα κατασκευαστεί ένα ενιαίο κτιριακό συγκρότημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του θεάτρου και θα περιλαμβάνει Εκδοτήρια εισιτηρίων, Εντευκτήριο – Κυλικείο, καμαρίνια για τους ηθοποιούς, τουαλέτες για το κοινό και διαφορετικές τουαλέτες για τους ηθοποιούς. Πιο αναλυτικά ο σχεδιασμός προβλέπει τα ακόλουθα:

– κατασκευή επιπλέον σειρών κερκίδων για τη διεύρυνση της χωρητικότητας

– κατασκευή νέας πτέρυγας με επιπλέον κερκίδες στα ανατολικά των υπαρχόντων και αποθηκευτικό χώρο κάτω από αυτές,

– μικρό κτίριο στο δυτικό τμήμα των κερκίδων που θα καλύπτει τις ανάγκες φωτισμού των σκηνικών και ηλεκτρολογικής υποστήριξης αυτών και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος για τη μηχανή προβολής κινηματογράφου

– διαμόρφωση και κατασκευή σκηνής με τη κατασκευή κοίλου τοίχου με ανοίγματα για την είσοδο των ηθοποιών στο χώρο της ορχήστρας.

Η τοποθέτηση των κτιρίων στο χώρο και το σχήμα της κάτοψης του θεάτρου έγινε με γνώμονα τις θεάσεις του φυσικού περιβάλλοντος ( Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου) και κυρίως τη θέα προς το νότο, με κύριο μέλημα να μη διαταραχθεί η υπάρχουσα κατάσταση του πρασίνου διατηρώντας όλα τα δένδρα (ευκάλυπτους) που ήταν ήδη φυτεμένα. Γύρω από το Θέατρο θα φυτευτούν νέα δένδρα και λουλούδια.

Η σημασία διατήρησης της υπάρχουσας όψης πρασίνου της περιοχής, που άλλωστε της δίνει και το τοπωνύμιο «Δασάκι» κρίθηκε σημαντική και κατά το σχεδιασμό θα διατηρηθούν τα δέντρα των ευκαλύπτων που υπάρχουν στην περιοχή. Μόνη εξαίρεση στο παραπάνω αποτελούν λιγοστά δέντρα περιμετρικά του θερινού Θεάτρου, που για λόγους στατικότητας θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν από δέντρα των οποίων το ριζικό σύστημα δεν δημιουργεί προβλήματα στατικότητας.

Ο σχεδιασμός γίνεται με γνώμονα να εξυπηρετεί και τις ανάγκες ατόμων ΑΜΕΑ, όπως ορίζει ο Νόμος για τα δημόσια κτίρια, επομένως θα υπάρχουν θέσεις στις κερκίδες και ειδικά κατασκευασμένες τουαλέτες στο κτιριακό συγκρότημα του θεάτρου, ράμπες για την εύκολη προσέγγιση του χώρου από άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο και ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας στα πλακόστρωτα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η διαμόρφωση και βελτίωση του χώρου ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών στις υπάρχουσες υποδομές.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠορεία φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΤομ Χανκς: Ποιες από τις ταινίες του αγάπησε περισσότερο