Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 10:11

Δύο προ-Ολυμπιακά τουρνουά μπάντμιντον, που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο, αναβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού που ήδη εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, όπως ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Πιo συγκεκριμένα, αναβλήθηκαν το ΟΠΕΝ της Γερμανίας, που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 8 Μαρτίου, καθώς και το ΟΠΕΝ της Πολωνίας, που είχε προγραμματιστεί για το διάστημα 26 με 29 Μαρτίου.

«Η ομοσπονδία εξακολουθεί να παρακολουθεί τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την επιδημία του Covid-19, αλλά είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την διοργάνωση των άλλων αγώνων της HSBC, των BWF World Tour και άλλων τουρνουά που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού και το διεθνές τουρνουά Vietnam International Challenge, που δίνει βαθμούς πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η διοργάνωση, επρόκειτο να διεξαχθεί στο τέλος Μαρτίου και… μετατέθηκε για τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Αυτές οι αναβολές ή ακυρώσεις διοργανώσεων, θα μπορούσαν να βάλουν σε… περιπέτειες ορισμένους κορυφαίους αθλητές και την πρόκριση τους στην κορυφαία διοργάνωση, όπως ο Κινέζος Ολυμπιονίκης, Λιν Νταν.

Η κινεζική ομοσπονδία μπάντμιντον, έδωσε άδεια σε αθλητές της να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, προκειμένου να λάβουν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις, όμως δεδομένου ότι το γερμανικό ΟΠΕΝ, αναβλήθηκε, οι Κινέζοι πρωταθλητές θα διεκδικήσουν βαθμούς πρόκρισης, στο All England Open καθώς και στο Swiss Open (17-22 Μαρτίου).

Η πλειονότητα της κινεζικής ομάδας, που αποτελεί την «κυρίαρχη δύναμη» του αθλήματος, προπονείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την περασμένη εβδομάδα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 10:22

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ λόγος που Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο υπέγραψαν στο κοστούμι της Σάντι Πάουελ
Επόμενο άρθροΠανθεσσαλικό Στάδιο: 400.000 ευρώ τον χρόνο ζητά ο Αχ. Μπέος για να το αναλάβει ο Δήμος