Αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2019 η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς απουσίαζε από τη διαδικασία βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, κρατούμενος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

 

«Πρόκειται για απαραίτητη κατάθεση προκειμένου το Δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν», ανέφερε η εισαγγελέας.

 

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι συγκρατούμενος των τριών κατηγορουμένων που φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί για  τη  δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο κελί με τους κατηγορουμένους.

 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αφού προηγουμένως επισήμανε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να παρέλθει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, επειδή κρατούνται και για άλλες αιτίες, αποφάσισε την αναβολή της δίκης, τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα-κρατούμενου και μίας ακόμη μάρτυρος, που δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο, καθώς και την επιβολή προστίμου 120 ευρώ για λιπομαρτυρία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧαρίτσης: Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΟΤΑ
Επόμενο άρθροΔιάσωση κόκκινων δανείων με εγγυητή το Δημόσιο