Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 21:16

Η παγκόσμια ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ITTF) ανακοίνωσε ότι παρατείνει το διάστημα της αναστολής των διοργανώσεών της για έναν μήνα ακόμη, δηλαδή μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ματαιώνονται όλα τα διεθνή τουρνουά νέων για το World Junior Circuit, όπως κι εκείνα για τους αθλητές με αναπηρίες, τα οποία ήταν στο καλεντάρι της ITTF μέχρι το τέλος του 2020. Έτσι η προσοχή στρέφεται κυρίως στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρσοβίας, που είναι προγραμματισμένο για 15 με 20 Σεπτεμβρίου.

«Η πανδημία Covid-19 παραμένει δυστυχώς ψηλά στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων με τους συνολικούς θανάτους να ξεπερνούν πλέον τους 600.000 και τις «ενεργές» υποθέσεις να είναι πάνω 5 εκατομμύρια. Ενώ κάποιες χώρες έδειξαν πρόοδο, άλλες ζουν τις επιδράσεις από τα λεγόμενο «δεύτερο κύμα». Οι πρώτες μας σκέψεις είναι πάντα γύρω από όσους υποφέρουν άμεσα ή έμμεσα από την παγκόσμια υγειονομική κρίση. Μπροστά στην κατάσταση αυτή το διοικητικό συμβούλιο της ITTF αποφάσισε να μεγαλώσει την αναστολή όλων των events της ITTF μέχρι το τέλος του Αυγούστου 2020 (η τελευταία αναβολή ήταν μέχρι τις 31 Ιουλίου)», αναφέρει η παγκόσμια ομοσπονδία.

«Το World Tour της Τσεχίας, το οποίο από την αρχή ήταν να πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 30 Αυγούστου στο Όλομουτς, ακυρώθηκε ύστερα από κοινή απόφαση της ITTF και της ομοσπονδίας της χώρας. Συνεκτίμησαν τους περιορισμούς χωρών στις μετακινήσεις και τα ρίσκο, που θα λαμβάνονταν σε θέματα υγείας και ασφάλειας. Επιπλέον, δεν θα γίνει το World Tour του Χονγκ Κονγκ. Αρχικά είχε κανονιστεί για το διάστημα 5 με 10 Μαΐου 2020 και πήρε αναβολή. Η παγκόσμια ομοσπονδία και αυτή του Χονγκ Κονγκ δούλεψαν για να βρουν νέες ημερομηνίες, αλλά τελικά έκριναν ότι με την κατάσταση, που έχει επιφέρει η πανδημία, είναι αδύνατο να επαναπρογραμματιστεί μέσα στο έτος. Η ITTF συνεχίζει να διερευνά τη δυνατότητα να διεξαχθούν εναλλακτικά τουρνουά, τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για τους τελευταίους μήνες του 2020, σε περίπτωση που η πανδημία COVID-19 δεν επιτρέψει να γίνουν οι κλασικές, πλήρως ανοιχτές, διεθνείς εκδηλώσεις».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 21:18

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Άμπερ Χερντ αρνείται ότι απατούσε τον Τζόνι Ντεπ – Το μήνυμα του Έλον Μασκ στην ηθοποιό
Επόμενο άρθροΣυμφώνησε με τον Αμερικανό Ματ Φάρμερ το Περιστέρι