Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 20:03

Την αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας ανά την ιταλική επικράτεια έως την 3η Απριλίου, αποφάσισε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας σε σημερινή της απόφαση, ζητώντας από την ιταλική κυβέρνηση να εκδώσει σχετικό διάταγμα, καθώς η χώρα έχει «χτυπηθεί» από τη μεγαλύτερη επιδημία κορωνοϊού εντός της ευρωπαϊκής ζώνης.

Έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (09/03) με τους εκπροσώπους των ιταλικών ομοσπονδιών όλων των αθλημάτων, αλλά και των εθνικών ομάδων, η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI), ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εντείνει τα μέτρα της ενάντια στον ιό, αλλά και τις κινήσεις προστασίας από την περαιτέρω εξάπλωσή του.

«Η προστασία της υγείας είναι κορυφαία προτεραιότητα για όλα μας» ανέφερε η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η ιταλική κυβέρνηση είχε διατάξει προ ημερών, τη διεξαγωγή όλων των αθλητικών γεγονότων -συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων της Serie A- με κλειστές πόρτες μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κοροναϊού.

Ωστόσο, μετά την σχετική εισήγηση της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπή, ο ιταλικός αθλητισμός είναι πλέον έτοιμος να κατεβάσει «ρολά» μέχρι την 3η Απριλίου και βλέπουμε…


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 20:06

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροIσχυρό στήριγμα στην Prime Insurance
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. για τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών