Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.

 

Αρχικά, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική  χωρίς και πάλι να ξεκινήσει.

 

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ξεκίνησε χθες, θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00 τοπική ώρα.

 

Όπως αναφέρει το σκοπιανό σάιτ a1on.mk, ο κ. Ζάεφ «δεν έχει βρει τις απαιτούμενες ψήφους» και είναι «σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με τους οκτώ ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το VMRO-DPMNE αλλά και με τον επικεφαλής του αλβανικού κόμματος BESA, Μπιλ Κασάμι».

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το αλβανικό κόμμα δεν δίνει τη συγκατάθεσή του αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του. Αυτές είναι να μην ισχύσει για τους Αλβανούς κατοίκους της χώρας η «μακεδονική» υπηκοότητα και να υπάρξει προστασία όχι μόνο για τους «Μακεδόνες ομογενείς» που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και για τους «ομογενείς από τη Μακεδονία».

 

Η θέση του κόμματος του Κασάμι ωστόσο έρχεται σε κόντρα με τις θέσεις των οκτώ ανεξάρτητων που αποχώρησαν από το VMRO-DPMNE επειδή ακριβώς συμφώνησαν με όσα αναφέρονται στις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣελόντα: Αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση
Επόμενο άρθροΜηνυτήρια αναφορά στον Καμμένο για το «νυφούλα»