Σε αδιέξοδο οδηγούν την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Μελίτη τα οικονομικά στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

 

Τα στοιχεία φανερώνουν ζημιές 30 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2018, γεγονός το οποίο οδηγεί τη ΔΕΗ σε αναζήτηση χορήγησης κινήτρων προς τους υποψήφιους επενδυτές εξαιτίας των άσχημων οικονομικών αποτελεσμάτων και του διαφαινόμενου κινδύνου οι τελευταίοι να μην καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

 

Παράλληλα, τα κίνητρα που ζητούν οι «μνηστήρες» έχουν διάρκεια έξι χρόνια, καθώς η κυβέρνηση έχει θεσπίσει εξαετή δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στους δύο σταθμούς.

 

Κι ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται στην τελευταία φάση λίγο δηλαδή πριν την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, στις τάξεις ιδιωτών που συμμετέχουν στη διαδικασία επικρατεί έντονος προβληματισμός αναφορικά με το κόστος λειτουργίας των πωλούμενων σταθμών.

 

Σημειωτέον ότι με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών, αν δεν πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες, αυτομάτως θα κινηθούν οι διαδικασίες για την πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ μάχη των κατασκευαστών για τον οδικό άξονα της Κρήτης
Επόμενο άρθροΤην ικανοποίησή του για τη συνεργασία που είχε με το Ν. Κοτζιά εκφράζει ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ