Με αφορμή τους νέους αστήρικτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν άρνησης του Δήμου Βόλου να βοηθήσει στη σίτιση των αδέσποτων ζώων, και προς ενημέρωση των πράγματι ευαίσθητων πολιτών οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Με την έναρξη της πανδημίας και μετά τα γενικότερα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν το Μάρτιο του 2020 και ειδικότερα στο χώρο της εστίασης, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία της περιοχής αλλά και με μεμονωμένους φιλόζωους κατάρτισε ενιαίο μητρώο εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Παράλληλα, ο Δήμος μας προέβη σε διανομή 6.780 κιλών σκυλοτροφής το δίμηνο Απριλίου – Μάιου 2020, ενώ με τα νέα περιοριστικά μέτρα για το δίμηνο Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 διέθεσε επιπλέον 11.200 κιλά σκυλοτροφής.

Συνολικά διανεμήθηκαν 18 τόνοι σκυλοτροφής μέσω των φιλόζωων εθελοντών. Να διευκρινιστεί πως οι τροφές αυτές διατέθηκαν επιπλέον των τροφών του Δημοτικού καταφυγίου.

Εντός του Μαρτίου θα γίνει νέα διανομή σκυλοτροφών. Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου δεν είναι υποχρεωτική, αλλά γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής του δραστηριότητας, και για όσους ενδεχομένως περί άλλων τυρβάζουν (δουλειά δεν είχε….), σημειώνεται ότι συνεχίζει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο, ιδιαίτερα στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Προηγούμενο άρθροΣτην διεθνή έκθεση TTR Virtual Βουκουρεστίου
Επόμενο άρθροΣτο τραπέζι νέο sms για click away