Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, 11:38

Είναι φιλαράκια, συνοδοιπόροι, «Διόσκουροι»! Ο (κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος) Τάσος Χατζηγιοβάνης και ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν (και είναι) μαζί σε όλα από την πρώτη μέρα που φόρεσαν τα «πράσινα».

Σχεδόν την ίδια περίοδο εντάχθηκαν στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, μαζί υπέγραψαν τα πρώτα επαγγελματικά τους συμβόλαια, με μικρή χρονική διαφορά εδραιώθηκαν στην πρώτη ομάδα, μαζί «μεγαλώνουν» ποδοσφαιρικά κάθε μέρα στο «τριφύλλι».

Το περασμένο καλοκαίρι (μετά την περυσινή χρονιά της «καθιέρωσής» τους), οι δύο παίκτες πέρασαν μαζί (και) από την ίδια -πολύ δύσκολη- διαδικασία συζητήσεων για την επέκταση των συμβολαίων τους που έληγαν τον Ιούνιο του 2020.

Αμφότερες οι υποθέσεις εξελίχθηκαν σε… θρίλερ, καθ΄ ότι ο πρώην τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας είχε βάλει συγκεκριμένα όρια και οικονομικές νόρμες πάνω σε κάθε συμβόλαιο, περιορίζοντας σημαντικά τη δυνατότητα ελιγμών στις διαπραγματεύσεις.

Η περίπτωση του Μπουζούκη, έστω κι αν πέρασε από… σαράντα κύματα, ολοκληρώθηκε πολύ πιο γρήγορα, με τον 22χρονο μεσοεπιθετικό να υπογράφει εντέλει στις 12 Ιουλίου 2019, επέκταση συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2022, με απολαβές που φτάνουν με τα μπόνους (περίπου) τις 125.000 ευρώ ετησίως.

Η υπόθεση του Χατζηγιοβάνη εντούτοις, κράτησε πολύ περισσότερο χρονικά (διότι η διαπραγμάτευση πάνω στο οικονομικό από ένα σημείο και μετά τελμάτωσε) και ήταν κι ένα από τα βασικά σημεία για τα οποία υπήρξε μεγάλη «τριβή» ανάμεσα στη διοίκηση και τον Νταμπίζα το περασμένο φθινόπωρο.

Εν τέλει μετά τη λύση της συνεργασίας των «πράσινων» με τον πρώην τεχνικό διευθυντή, ο Αλαφούζος πήρε πάνω του τη συζήτηση/διαπραγμάτευση με την πλευρά του «Χάτζη» και στις 24 Οκτωβρίου υπέγραψε κι ο 23χρονος άσος επέκταση συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό έως την 30η Ιουνίου 2022.

Η διαφορά με τον Μπουζούκη ωστόσο, ήταν πως στο συμβόλαιο του Χατζηγιοβάνη υπήρχαν μεγαλύτερες απολαβές, περίπου πάνω στα ποσά που ήθελε τότε η πλευρά του Μυτιληνιού εξτρέμ.

Μολονότι δεν τέθηκε ποτέ κάποιο «θέμα» από την πλευρά του Μπουζούκη, οποίος δεν έδειξε να επηρεάζεται διόλου από το συγκεκριμένο ζήτημα, υπήρξε «παρέμβαση» επ’ αυτού από τον Γιώργο Δώνη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήθελε να υπάρχει «δικαιοσύνη» και απόλυτη «ισορροπία» ανάμεσα στους δύο παίκτες του, γνωρίζοντας την κοινή διαδρομή και φιλία τους.

Και προκειμένου να μην υπάρξει ποτέ έστω και η… υποψία «τριβής» που θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο νεαρών άσων, εισηγήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα προς τη διοίκηση να γίνει αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Μπουζούκη και να πάρει (κι εκείνος) ακριβώς τα ίδια χρήματα που προβλέπεται να πάρει ο Χατζηγιοβάνης.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα μπόνους 20.000 ευρώ, με βάση έναν εφικτό αριθμό συμμετοχών, ωστόσο αυτό που μετράει για τον 50χρονο τεχνικό είναι περισσότερο η «ισορροπία», προκειμένου να μην αισθάνονται «ριγμένοι» κάποιοι ποδοσφαιριστές και δη εκείνοι στους οποίους θέλει να επενδύσει αγωνιστικά ο σύλλογος.

Η εισήγηση του Γιώργου Δώνη (που κατατέθηκε πολύ πριν οδηγηθούν οι σχέσεις του με τον Γιάννη Αλαφούζο στα άκρα) έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Μάλιστα υπήρξε σχετική, προφορική δέσμευση από την πλευρά του Αλαφούζου προς τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και τους ανθρώπους του, πως η αναπροσαρμογή θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εξισορροπώντας έτσι σε απόλυτο βαθμό πλέον τα δύο συμβόλαια…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπέος σε Κούγια: «Ο Αλέκος χρειάζεται στοργή και λίγη… προδέρμ»
Επόμενο άρθροΠάτρα:Θέατρο δρόμου«Υπηρέτης δύο αφεντάδων» – ert.gr