ΑRD/Tagesschau: Στην ιστοσελίδα του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου υπό τον τίτλο «Η Mέρκελ στην Αθήνα- Αναπτύχθηκε αμοιβαίος σεβασμός» αναφέρεται: «Η Καγκελάριος Μέρκελ αναγνώρισε στην Αθήνα τη μεταρρυθμιστική πορεία της κυβέρνησης. Τα λόγια της είχαν θετικό αντίκτυπο. Οι σχέσεις είναι και πάλι καλές, διότι η Mέρκελ δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ευρώπη και η Γερμανία χρειάζονται την Ελλάδα»

 

Η Saddeutsche Zeitung έγραψε: «Η Καγκελάριος Mέρκελ βρέθηκε αντιμέτωπη με ζητήματα όπως η κρίση του ευρώ και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα»

 

H Deutsche Welle σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Σήμερα έρχεστε σε μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα» σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλη εκτίμηση για την Καγκελάριο στην Αθήνα. Ο Τσίπρας και η Μέρκελ κάνουν απολογισμό της μέχρι πρότινος συγκρουσιακής και ταραγμένης σχέσης τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια»

 

Επίσης στην ιστοσελίδα του, το N-tv με τίτλο «Εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα. Η Mέρκελ αναγνωρίζει τη γερμανική ευθύνη», έγραψε ότι «από την Αθήνα διατυπώνονταν επανειλημμένα αιτήματα για πολεμικές επανορθώσεις για τα γερμανικά εγκλήματα κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα προηγούμενα χρόνια αλλά το Βερολίνο τα απέρριπτε. Η Καγκελάριος Mέρκελ τονίζει τώρα στην επίσκεψή της ότι η Γερμανία κάνει τα πάντα για να είναι οι σχέσεις των δύο ωρών καλές».

 

Η εφημερίδα Frankfurter Rundschau σχολίασε σε κύριο άρθρο της: «Η Καγκελάριος Mέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα και δείχνει κατανόηση για τους ανθρώπους που υποφέρουν εκεί σαν να μην έχει η ίδια καμία σχέση με αυτό».

 

Η Bild έγραψε: «H Eλλάδα επιμένει για τα γερμανικά δισεκατομμύρια του πολέμου. Ο Έλληνας πρόεδρος επαναλαμβάνει την απαίτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις»

Τo γαλλογερμανικό Arte Tv αναφέρθηκε στη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα με τον τίτλο: «Η Γερμανία έχει συνείδηση της ευθύνης της για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα»

Σε εκπομπή του πολιτιστικού τμήματος του δημόσιου γερμανικού ραδιοφώνου Deutschlandfunk Kultur σχετική με την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα ο καλεσμένος της Ούλριχ Στορκ, δ/ντής του Ιδρύματος Φρίντριχ Εμπερτ στην Αθήνα είπε μεταξύ άλλων: «Πλέον δεν είναι καν αισθητές οι εντάσεις που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση. Για πολλούς, ωστόσο, η Καγκελάριος παραμένει αντιδημοφιλής».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕίμαι πολύ ενθουσιασμένος, απίστευτοι οι φίλαθλοι μας
Επόμενο άρθροΣε πλήρη λειτουργία από το πρωί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου