Τα πάνω κάτω στην ταξιδιωτική βιομηχανία έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με το θέμα της μετάθεσης πληρωμών της TUΙ προς τους Ελληνες ξενοδόχους να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, εντός κι εκτός Ελλάδος.

Το ζήτημα επανέρχεται στην ελληνική Βουλή από την αντιπολίτευση, την ίδια στιγμή που και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι έχουν απευθυνθεί σχετικά με επιστολές τους στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ενώ το πρόβλημα ανέδειξαν επίσης σε δημοσιεύματα τους, οι Financial Times αλλά και το Bloomberg.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στην Ευρώπη δέχεται αυτή την στιγμή τους κλυδωνισμούς από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και έχει απευθυνθεί στους ξενοδόχους, όχι μόνο στην Ελλάδα (σ.σ. που αποτέλεσε την πρώτη αγορά για τους πελάτες του ομίλου εν μέσω πανδημίας) αλλά και άλλες μεγάλες αγορές όπως στην Ισπανία «προκειμένου να συζητήσουμε και να αναθεωρήσουμε τα πλάνα πληρωμών για ένα μικρό ποσοστό οφειλομένων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν επίσημες πηγές της TUI. O ταξιδιωτικός κολοσσός εξετάζει αυτή την στιγμή το πώς θα βελτιώσει τη ρευστότητά του «έως ότου υπάρξει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τον όγκο κρατήσεων της σεζόν του 2021», δεδομένου ότι και η χειμερινή σεζόν για τον όμιλο αποδεικνύεται στην πράξη χειρότερη, έτι περαιτέρω, του αναμενομένου όσο αυξάνονται τα κρούσματα πανευρωπαϊκά και ακολούθως και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔικαστές και εισαγγελείς ζητούν αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη -Λάρισα
Επόμενο άρθροΠου θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!