Η ιταλική εποπτική αρχή Consob αποφάσισε να αναστείλει την διαπραγμάτευση μετοχών της προβληματικής τράπεζας Banca Carige για μια ημέρα, ανέφερε την εφημερίδα Il Sole 24 Ore την Τετάρτη.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αρχή δήλωσε ότι η Carige ζήτησε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της πριν από μια δήλωση σχετικά με τη διακυβέρνηση της τράπεζας, η οποία ενδέχεται να εκδοθεί την Τετάρτη.

 

Η τράπεζα που εδρεύει στη Γένοβα τον περασμένο μήνα απέτυχε να κερδίσει τη στήριξη των μετόχων για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν μέρος ενός σχεδίου διάσωσης που χρηματοδοτήθηκε από ιταλικές τράπεζες για να προστατεύσει τη βιομηχανία από τον κίνδυνο άλλης μιας τραπεζικής κατάρρευσης.

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία εποπτεύει άμεσα την 10η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, έχει πει στην Carige να ολοκληρώσει το σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαίου και να επιδιώξει τη συγχώνευση με έναν ισχυρότερο εταίρο.

 

Η απόφαση της Consob προηγήθηκε πιθανών ενεργειών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Banca Carige, που αναμένονται το πρωί της Τετάρτης, συμπεριλαμβανομένης της υπαγωγής της τράπεζας υπό ειδική διοίκηση, πρόσθεσε το Reuters.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Αλέξανδρος Ντάβος νέος Retail Commercial Executive Director
Επόμενο άρθροΣτην Εθνική Πανγαία το City Tower