Από στρεπτόκοκκο πέθανε ο 11χρονος Παναγιώτης, με την κατάσταση του παιδιού να είναι βαριά από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με όσα είπε η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αναστασία Αναστασίου, στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ, σήμερα το πρωί, 28 Φεβρουαρίου.

Με δάκρυα στα μάτια, η κ. Αναστασίου είπε πως όλοι οι γιατροί έκαναν μεγάλο αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να εκμαιεύσουν ποτέ περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό του παιδιού από τους γονείς, σύμφωνα με την ίδια.

Με δάκρυα στα μάτια η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αναστασία Αναστασίου για τον θάνατο του 11χρονου Παναγιώτη

«Από την πρώτη στιγμή είδαμε τον στρεπτόκοκκο», ανέφερε η κ. Αναστασίου και συνέχισε λέγοντας πως ο 11χρονος είχε πολύ παραμελημένη ιγμορίτιδα.

Επτά γιατροί ήταν πάνω από το παιδί και προσπαθούσανε να το σώσουν, αλλά εκείνο άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε 7-8 λεπτά, δήλωσε η κ. Αναστασίου, ενώ αναφερόμενη στον στρεπτόκοκκο, είπε πως είναι ένα πολύ συχνό μικρόβιο του ρινοφάρυγγα.

Η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου αναφέρθηκε και στο γεγονός πως σήμερα, Παρασκευή, είναι κλειστό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας- Διμηνίου για απολύμανση, στο οποίο μαθήτευε ο 11χρονος Παναγιώτης, λέγοντας πως είναι μια λανθασμένη απόφαση, καθώς δεν υπήρχε λόγος να μπει λουκέτο στο σχολείο.

Ο 11χρονος Παναγιώτης πέθανε την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο Βόλου, μένοντας μόνο ένα 24ωρο στο Νοσοκομείο. Κατοικούσε στο Διμήνι και είχε καταγωγή από τα Κανάλια. Η κηδεία του τελέστηκε χθες, στις 11 το πρωί, από τον Ναό Υπαπαντής του Χρηστού, στο Διμήνι.

Ακούστε παρακάτω όσα είπε η κ. Αναστασίου στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ και στον δημοσιογράφο, Μάκη Θεοδώρου:

Προηγούμενο άρθροΌλα τα μέτρα σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση των τριών κρουσμάτων κορονοϊού (video)
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Θεραπευτικές προοπτικές και εξελίξεις