Αλλαγή της πολιτικής ατζέντας θα επιδιώξει η Τσίπρας για να «ξεφύγει» από τις «Πρέσπες» – Τα ονόματα… έκπληξη που επιστρέφουν στην κυβέρνηση

 

Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, με τις ημερομηνίες ήδη να πέφτουν στα… δημοσιογραφικά τραπέζια, καθώς οι πληροφορίες που διαρρέονται τα τελευταία 24ωρα, μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι πολλές. Ωστόσο, η σοβαρή κυβερνητική εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή είναι ο ανασχηματισμός, στον οποίο θα προχωρήσει τα επόμενα 24ωρα ο Πρωθυπουργός.

 

Η αντικατάσταση ωστόσο των υπουργών των ΑΝΕΛ, που έχουν παραιτηθεί από τα υπουργεία τους, δεν είναι εύκολη… εξίσωση, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με διλήμματα, με τις υποσχέσεις του, αλλά κυρίως με το κόμμα του, αφού στο ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουν το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι ακόμη πιο κερδισμένο το κυβερνών κόμμα.

 

Είτε επιλέξει να πάει για εκλογές τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές, είτε θελήσει να εκμεταλλευτεί το σύνολο της θητείας του και να κάνει εκλογές με τη λήξη της θητείας τον Οκτώβριο, πλέον όλη του η πολιτική ενέργεια θα διοχετευτεί στο να κρατηθούν οι ισορροπίες μέσω του ανασχηματισμού .

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να δούμε να επιστρέφει ο Τρύφων Αλεξιάδης, στην απομάκρυνση του οποίου από την κυβέρνηση είχε παίξει ρόλο και η σύγκρουσή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Πολλοί μιλούν για να ενδεχόμενη επιστροφή Μουζάλα, η απομάκρυνσή του μπορεί να ικανοποίησε στελέχη όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου, όμως φαίνεται πως τώρα η κυβέρνηση εκτιμά ότι χρειάζεται την παρουσία και την εμπειρία του στη διαχείριση του προσφυγικού.

 

Αντίστοιχα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα τη στάση που κράτησε η κίνηση «Πράττω» στη διάρκεια της πρόσφατης μίνι κυβερνητικής κρίσης και για αυτό το λόγο σκέφτεται να αξιοποιήσει τα στελέχη της, ξανά άρα και τον Νίκο Τόσκα και τον Νίκο Κοτζιά. Άλλωστε, ο Νίκος Τόσκας αναμένεται να είναι υποψήφιος στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών και μένει να δούμε εάν θα υπάρξει και επιστροφή στην κυβέρνηση.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνέβηκαν ξανά οι τιμές πετρελαίου
Επόμενο άρθροΠονοκέφαλος για τις δηλώσεις Ζάεφ περί «Μακεδονίας»