Ένα νέο εύρημα ανεσύρθη από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο εκ των θυμάτων του serial killer.

 

Οι ελπίδες για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του 35χρονου εναποθέτονται πλέον στο υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα sonar που έφθασε στην Κύπρο την Παρασκευή.

 

Σύμφωνα με το sigmalive, σήμερα Κυριακή, η ρομποτική κάμερα κατέγραψε νέα δεδομένα σε συγκεκριμένα σημεία. Πρόκειται για στόχους που ήδη έχουν σηματοδοτηθεί, και αφορούν σε ύποπτα αντικείμενα που εντόπισε το Sonar στο βυθό της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό. Η ρομποτική κάμερα κατέγραψε αναλυτικά δεδομένα για κάθε έναν από αυτούς τους στόχους.

 

Γύρω στις 15:10 το μεσημέρι, δύτης καταδύθηκε στα νερά της Κόκκινης Λίμνης και τοποθέτησε αντικείμενο στο δίχτυ που ρίχθηκε στη λίμνη και το οποίο ανασύρθηκε. Πρόκειται όπως όλα δείχνουν για τη δεύτερη βαλίτσα.

 

Στο σημείο έσπευσαν ιατροδικαστές, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ καθώς επίσης και ανακριτές.

 

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία εξέλιξη σε ότι αφορά τον εντοπισμό κάποιου ευρήματος εντός της Κόκκινης Λίμνης ήταν την περασμένη Πέμπτη όταν ανασύρθηκε ένα τσιμεντομπλόκ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή (5/5) ο 35χρονος καθ΄ομολογία κατά συρροήν δολοφόνος, παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας όπου ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του γι άλλες οκτώ μέρες.

 

Την Παρασκευή είχαν αναχώρησαν από το νησί οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι της Scotland Yard, που ήρθαν στην Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας, για να συνδράμουν με την εμπειρογνωμοσύνη τους στις έρευνες. Οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τα τέσσερα σημεία, δηλαδή το Μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη, τη Λίμνη Μεμή και το πεδίο βολής Ορούντας.

 

Η Κόκκινη Λίμνη, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου Ορέστη είχε μετατραπεί σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες. Την Κυριακή του Πάσχα είχε εντοπιστεί και ανασυρθεί από την Κόκκινη Λίμνημια ταξιδιωτική βαλίτσα όπου εντός υπήρχε μια σορός που εικάζεται ότι ανήκει στην 36χρονη Livia Florentina Bunea.

 

Παράλληλα, την Παρασκευή ταυτοποιήθηκε με επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σορός ανήκει στην Ariane Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη της χάθηκαν από τις 21 Ιουλίου 2018. Το όνομά της περιλαμβανόταν στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα. Η επίσημη ταυτοποίηση της σορού έγινε με τη μέθοδο του DNA.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«H EE δεν είναι μια αγελάδα που μπορείς να αρμέγεις»
Επόμενο άρθροΤι προβλέπει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις