Στην ανάκληση όλων των διεθνών πτήσεών της προέβη η Jet Airways, γεγονός που αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για την επιβίωση της ινδικής αεροπορικής εταιρείας. Η εξέλιξη έρχεται μία ημέρα αφότου η εταιρεία καθήλωσε 10 αεροσκάφη για προμήθειες, που δεν κατεβλήθησαν σε εταιρείες leasing.

 

Οι αερομεταφορείς στην Ινδία πρέπει να διατηρούν στόλο τουλάχιστον 20 αεροσκαφών προκειμένου να συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες σε προορισμούς του εξωτερικού. Η Jet βεβαρυμένη με χρέη άνω του 1 δισ. δολαρίων αναζητεί τώρα ένα «σωσίβιο» προκειμένου να διατηρηθεί εν λειτουργία έστω σε πτήσεις εσωτερικού.

 

Η εταιρεία πραγματοποιούσε αρκετά δρομολόγια σε Ασία και Ευρώπης. Οι πτήσεις της σήμερα από το Δελχί προς Σιγκαπούρη, Λονδίνο, Άμστερνταμ και Κατμαντού ακυρώθηκαν όπως αναφέρεται στην ιστοσελιδα του αεροδρομίου. Ανακοίνωση εξέδωσε και το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, ενημερώνοντας ότι ακυρώνονται οι από εκεί πτήσεις της εταιρείας προς Μουμπάι και Δελχί.

 

H εταιρεία διέθετε στόλο άνω των 100 αεροσκαφών και εξυπηρετούσε 600 τοπικούς και 380 διεθνείς προορισμούς. Ύστερα από αλλεπάλληλες καθηλώσεις αεροσκαφών τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τοπικά μέσα έχει πια φτάσει στο σημείο να διατηρεί σε λειτουργία μόλις 14 αεροπλάνα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο 3,35% η απόδοση του 10ετούς
Επόμενο άρθροΜένει στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Νεϊμάρ