Φοβούνται αντίκτυπο στη ρευστότητα

 

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα προκαλέσει αναταραχή στις αγορές και ίσως έχει επίσης αντίκτυπο στη ρευστότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

 

Ο Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι η ΕΕ έχει υιοθετήσει μια σειρά από μέτρα έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει ένα σκληρό Brexit αλλά παραδέχθηκε: «Δεν θα είμαστε σε θέση να αμβλύνουμε όλες τις πιθανές αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις».

 

«Θα υπάρχει αναταραχή. Ίσως υπάρχουν επιπτώσεις στη ρευστότητα», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένας «ουσιαστικός κίνδυνος» να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ στις 12 Απριλίου χωρίς μια συμφωνία.

 

Η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να παράσχουν ρευστότητα στην περίπτωση που ένα Brexit χωρίς συμφωνία δημιουργήσει τον κίνδυνο να ‘παγώσουν’ οι αγορές.

 

Ο Ντομπρόβσκις επανέλαβε το αίτημά του προς τις τράπεζες και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να προετοιμαστούν για ένα Brexit χωρίς συμφωνία προκειμένου να είναι σε θέση να προσαρμοστούν σε αυτό το σενάριο εάν τελικά επισυμβεί.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈφτασε τα 3.700 γκολ ο Παναθηναϊκός
Επόμενο άρθροΣε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς