Οι ανατιμήσεις απειλούν και πάλι τους καταναλωτές. Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σταϊκούρας απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ παρά το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αφήσει ανοιχτή με δηλώσεις του στο MEGA μια τέτοια πιθανότητα.

Το αυξημένο ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων φέρνει με τη σειρά του και νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σουπερμάρκετ. Οι αυξήσεις αναμένεται μάλιστα να είναι και διψήφιες σε κάποιους κωδικούς προϊόντων όπως σε ζαχαρώδη, καφέ, μπισκότα, άλευρα, δημητριακά, λάδια, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη προσωπικής υγιεινής.

Και ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο MEGA άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε κάποια βασικά προϊόντα ως ανάχωμα στις ανατιμήσεις, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε προς ώρας αυτό το ενδεχόμενο ενώ και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν έχει αποφασισθεί αλλά εξετάζεται.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

«Βαρύ» το κόστος για θέρμανση

Μπορεί οι τιμές ενέργειας να βρίσκονται σε φάση αποκλιμάκωσης τις τελευταίες ημέρες με την τιμή του φυσικού αερίου να διαμορφώνεται στα 78€/MWh και τη μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου στα 203,83€/Mwh, παρόλα αυτά συνεχίζουν να παραμένουν ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Και ενώ η κακοκαιρία επελαύνει, τα νοικοκυριά κάνουν οικονομία όπως φαίνεται και στις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα καινούριο σποτ απαντά στις επιλογές της κυβέρνησης έναντι των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας. Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου ο οποίος αναμένεται να αναρριχηθεί σε επίπεδα άνω του 5%.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑμοργός – Μουσικοί διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα στην εστίαση με παραδοσιακό τραγούδι
Επόμενο άρθροΉττα για το Λαύριο με 87-72 από την Τρεβίζο