Με πρόταγμα τις προγραμματικές τους θέσεις συνεχίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί την προεκλογική τους εκστρατεία, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.

Τη Ζαγορά επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός όπου επισκέφθηκε τον πρότυπο Συνεταιρισμό «ΖΑΓΟΡΙΝ» και μίλησε με αγρότες, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου.

Την Παρασκευή 28/7 από την Τρίπολη, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας ότι στις 7 Ιουλίου η μάχη είναι ανοιχτή. «Θα την κερδίσουμε γιατί προσερχόμαστε με τα πεπραγμένα και την εντιμότητά μας, και γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι αυτή τη φορά ψηφίζουν για τη ζωή τους», επισήμανε, και κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι προσπαθούν να βυθίσουν τον κόσμο στη λήθη, προσθέτοντας ότι σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και προοπτική για την επόμενη μέρα, κι αυτό δεν μπορούν να το προσφέρουν αυτοί που δίχασαν τον λαό.

Βολές κατά της ΝΔ για το πρόγραμμα της για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε μέσω της ΕΡΤ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λευτέρης Κρέτσος, κάνοντας λόγο για κρυφή ατζέντα της αξιωματικής αντιπολιτευσης, ενω η Μαριέττα Γιαννάκου τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης και στην Ελλάδα επαγγελματικών ταμείων για επικουρική συνταξη.

Συνεχίζει και σήμερα την περιοδεία του σε Μακεδονία και Θράκη ο πρόεδρος της ΝΔ. Αυτή την ώρα έχει συνάντηση με υποψήφιους βουλευτές στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 28/7 από την Καβάλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το έθνος μας μεγαλουργεί πάντα μόνο όταν είναι ενωμένο και έχει συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους υπηρετεί με αποφασιστικότητα και προσήλωση.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών, συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου ο προεδρος της ΝΔ, που στη συνέχεια επισκέφτηκε και το Κιλκίς.

«Η ανάγνωση της ιστορίας μας θυμίζει ότι στο διάβα των δεκαετιών η Ελλάδα τα κατάφερε και μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένη. Αντίθετα, όταν ήταν διχασμένη της τύχαιναν εθνικές συμφορές. Τώρα η υπόθεση της ενότητα του έθνους παραμένει ένα βασικό ζητούμενο καθώς η χώρα πλησιάζει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Εύχομαι κι ελπίζω την επόμενη των εκλογών η Ελλάδα να είναι πραγματικά ενωμένη και ταγμένη στον κοινό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας, τη γρήγορη ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Σέρρες όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

To μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες ήταν: δώστε μου ισχυρή έντολη για δυο λόγους:
Πρώτον για να υπάρξει σταθερότητα στην χώρα την επόμενη των εκλογών και να μην μπει η χώρα σε περιπετειες
Και δεύτερον η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να είναι ισχυρή, ώστε να μπορέσει ο ίδιος να εφαρμόσει το προγραμμα του για μείωση φόρων κ νέες δουλειές αλλά και να μπορέσει να διεκδικήσει πράγματα για τη χώρα μας στο εξωτερικό.
Ο ίδιος πριν από λιγο στην Κομοτηνή τόνισε κ πως η σκληρή πραγματικότητα που ζει ο κάθε Έλληνας συγκρούεται με το κυβερνητικό παραμύθι που, οκως είπε, ακούμε τις τελευταίες μέρες
Η ελληνική μεσαία τάξη είναι η πιο υπερφορολογημένη τάξη στην Ευρώπη.
Στις 8 Ιουλίου ερχόμαστε να μειώσουμε τους φόρους, όχι γιατί ακούγεται ωραία στα αυτιά, αλλά γιατί είναι η απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη.
Τέλος επισημαίνει πως η εκλογική μάχη ακόμη δεν έχει κριθεί.
Αυτή η ισχυρή εντολή που διεκδικώ περνά από ισχυρή συμμετοχή στις κάλπες.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, και την Διαστρέβλωση όπως λέει επιχειρεί στις θέσεις της ΝΔ, ανάφερε ότι ο κ. Τσιπρας απλά προσπαθεί να κάνει διαχείριση της ήττας του.

Περιοδεία σε Σαλαμίνα, Πέραμα και Κερατσίνι, αλλά και επίσκεψη στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιεί το Σάββατο 29/7 η Φώφη Γεννηματά.

Σε δήλωσή της κατά την επίσκεψή της στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών Δήμου Αθήνας (ΚΑΔΑ): «Οι δήμοι μπορούν να κάνουν το σύγχρονο κοινωνικό κράτος πράξη. Σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αυτό έχουν πετύχει εδώ στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων.

Είναι φωτεινό παράδειγμα αξιοποίησης της κοινωνικής αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε στα χρόνια της κρίσης.

Αυτοδιοίκηση και κοινωνικό κράτος πάνε χέρι-χέρι. Έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, της παραταξής μας και είναι σήμερα βασικές προτεραιότητες στο προγράμμα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στο σχέδιο Ελλάδα, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Προοδευτικό είναι να μην αφήνεις κανέναν πίσω, στην τύχη του αβοήθητο».

Το πρωί μιλώντας στο OΡEN, κάλεσε τους πολίτες να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα, ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση ως συμπλήρωμα, και οτι δεν μίλησε ποτέ για ψήφο ανοχής που – όπως σημείωσε – είναι μια συζήτηση, για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να αποτρέπει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικεί ανακούφιση για τον λαό και να αναπτύσσει τους λαϊκούς αγώνες, ανέφερε μιλώντας την Παρασκευή 28/7 στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα νίκης της Ν.Δ. έστειλε ο Κ. Μαραβέγιας από το Διμήνι και το Σέσκλο
Επόμενο άρθροΒόλος- Α. Τσίπρας: “Πρώτα η ζωή μας, ο άνθρωπος, η Ελλάδα”