Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ως προς το συνέδριο της συνομοσπονδίας, που μετά από δύο αναβολές, ανακοινώθηκε για τις 25/2/2020 σε ξενοδοχείο στο Καβούρι. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, που για αρκετά χρόνια είχε στενή συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού! Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη! Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος! Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει σε διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ».

Ως προς το ασφαλιστικό, μετά την απεργία της 18/2/2020, η ΑΔΕΔΥ σε άλλη ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις».

To Συνδικάτο Εργαζομένων Α’ & Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, τονίζει: «Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτών που οι εργαζόμενοι αποκαλούν συνδικαλιστική μαφία αλλά και την εμπλοκή της κυβέρνησης και των εισαγγελέων. Να καταδικάσουν την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων στα συνέδρια των εργαζομένων. Τώρα να γίνει γνήσιο συνεδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους, εργοδοσία και αστυνομία. Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί».

To Eργατικό Κέντρο Άρτας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Καταδικάζουμε την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος! Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού απέτυχε για μια ακόμα φορά να περάσει γύψο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία-πρόκληση. Ένα κατ’ όνομα «συνέδριο» λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο-όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της».

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, αναφέρει: «Καλούμε κάθε σωματείο και κάθε εργατική συλλογικότητα σε κινητοποίηση καταγγελίας και εναντίωσης στο «συνέδριο» παρωδία, τη Δευτέρα 24/2 με συγκέντρωση στις 6.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) και πορεία στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Καλούμε τα σωματεία σε σύσκεψη για την διοργάνωση της κινητοποίησης, την Πέμπτη 20/2 στα γραφεία του Συλλόγου μας, Λόντου 6, Εξάρχεια, στις 7.00 μ.μ.».

«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συνδικάτων (Τρίτη 25/2) Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου – παρωδία, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής!
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 ώρες του απογευματινού (ολοήμερου)», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ».

Σχετική είδηση: Απεργία για το ασφαλιστικό – Αντιπαράθεση για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Επόμενο άρθρο«Η ενδυνάμωση του κράτους δικαίου στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις και στην Ελλάδα»