Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» περί διαλόγων των κυρίων Καμένου και Παπαγγελόπουλου, που φέρονται να έγιναν ενώπιον του κ. Τσίπρα, προκειμένου να δοθούν εντολές σε δικαστικούς να προβούν σε διώξεις κατά των δημοσιογράφων-εκδοτών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει τεκμήρια και κάνει λόγο για «παρακράτος». Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι υπήρξαν παρεμβάσεις από τον Πάνο Καμμένο, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, με τον τότε υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να ζητά από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να παρέμβει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, για να εξοντώσει τους εκδότες της εφημερίδας.

Για «άλλη μία κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», την οποία χαρακτηρίζει «ζήτημα Δημοκρατίας», κάνει λόγο η ΝΔ. «Το ύφος των συνομιλιών είναι ακριβώς ίδιο με εκείνο του Νίκου Παππά», αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΝΔ, και υπογραμμίζεται ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. «Οι «αρμοί της εξουσίας» στην υπηρεσία του παρακράτους. Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας» αναφέρουν.

Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στο «Mega», είπε ότι δεν θα μπει σε διάλογο, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει ηθικό και δημοσιογραφικό θέμα με παράνομη ηχογράφηση δικής του συνάντησης με τον εκδότη. Είπε επίσης πως πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, μπροστά στην υπόθεση των εκατομμυρίων της Novartis, από την οποία «φάνηκε ότι πολιτικοί τα έχουν πάρει χοντρά». «Εδώ αποδεικνύεται ότι το παρακράτος πάνω στον πανικό του, παρά τα μπουκωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που προσπαθούν να αλλάξουν την εικόνα, αλλά η εικόνα είναι μία: σκάνδαλο Νοβάρτις υπάρχει, έχουν βγει φοβερά και τρομερά», σημειώνει.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό, αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. «Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1. Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη» είπε.

«Όποιος ξέρει να σιωπά, ξέρει και να μιλά» σχολίασε ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το δημοσίευμα που αναφέρεται και στο πρόσωπο του. «Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νόμου (…) Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευμένοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απολυτή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» σημειώνει.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Κάτια Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤελευταίο “αντίο” στον Ν. Αλέφαντο-Ο γιος του μιλά στην ΕΡΤ: Μας έλεγε να μην σταματάμε να μαθαίνουμε ποτέ (video)
Επόμενο άρθρο«Κλείνει στον Παναθηναϊκό ο Γκρεγκ Γουίτινγκτον»