Λίγα 24ωρα μετά το πρώτο κουδούνι και σχολεία σε όλη την Ελλάδα υποχρεώθηκαν να κλείσουν, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ σε ακόμη ένα σχολείο επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας τμήματος. Οι υγειονομικές αρχές παρακολουθούν με προσοχή το επιδημιολογικό φορτίο και καλούν γονείς και μαθητές να συνεργαστούν στενά για την τήρηση του πρωτοκόλλου, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Στις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή μονάδων, εξαιτίας εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού, προβλέπεται εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε πλαίσιο που ορίζει νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Ποιά σχολεία κλείνουν

Αναστέλλεται μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του 2ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και ένα τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των Εκπαιδευτικών δομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο έως και την Παρασκευή 18/9. Ήδη μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου έχουν κλείσει το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας της Λήμνου και το 7ο Δημοτικό Αλεξάνδρειας στην Ημαθία.

Στην Πάτρα, θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε η μητέρα ενός μαθητή του 2ου Λυκείου, η οποία εργάζεται σε νοσοκομείο. Το σχολείο βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ για προληπτικούς λόγους αποχώρησαν μαθητές και καθηγητές και από το 3ο Λύκειο Πάτρας. Θετικός βρέθηκε και ένας εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Σε καραντίνα τέθηκε προληπτικά το τμήμα όπου δίδασκε.

Επίθεση σε καθηγητή για τη μάσκα – Ποινή φυλάκιση 14 μηνών στον δράστη

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών για τις πράξεις πρόκλησης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής επέβαλλε το Δικαστήριο σήμερα στον 39χρονο γονέα, που είχε επιτεθεί σε καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου, με αφορμή τις συστάσεις του εκπαιδευτικού προς το παιδί του, για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Ιερέας κατά της μάσκας στα παιδιά

Τριήμερη αναβολή ζήτησε και πήρε ο ιερέας που κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο 5ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας στο Ρέθυμνο, αναστάτωσε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, όταν άρχισε να παροτρύνει τα παιδιά να μη φορούν μάσκα.

«Αγώνας δρόμου» για να παραδοθούν οι μάσκες στα σχολεία

Την ίδια ώρα σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι αρχές ώστε να ετοιμαστούν και οι τελευταίες μάσκες μετά και το σοβαρό θέμα που προέκυψε με τα μεγέθη.

Η ΚΕΔΕ μάλιστα απαντά μεταξύ άλλων και στη χθεσινή αναφορά του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη περί παρεξηγήσεως.

Το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο – Πότε και πως κλείνει

Εφ΄όσον εμφανιστεί κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο, την απόφαση λαμβάνει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας που έχει εντοπιστεί το κρούσμα, είτε πρόκειται για εκπαιδευτικό είτε για μαθητή.
Αν υπάρχουν ένα ή δύο κρούσματα θετικά σε σχολείο κλείνει το τμήμα, όχι ολόκληρο το σχολείο. Εάν τα κρούσματα είναι τρία και από διαφορετικά τμήματα τότε κλείνει ολόκληρο το σχολείο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Μοναδική επιλογή για την Τουρκία οι συνομιλίες με την Ευρώπη-Κατ’επέκταση με εμάς (video)
Επόμενο άρθροΤροπολογία για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε ακριτικά νησιά (video)