Ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών, η οποία πραγματοποιήθηκε μόνο σε επίπεδο πρωθυπουργών και επιτρόπων.

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε «την έντονη ανησυχία του για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις και ειδικά τις απειλές για έρευνες υδρογονανθράκων».

»Κατόπιν επαφών του, στη δήλωση των Ευρωσοσιαλιστών αποτυπώθηκε η έντονη ανησυχία τους για τις τουρκικές απειλές για έρευνες κοντά σε ελληνικά νησιά, καθώς και η αλληλεγγύη και στήριξή τους στην Ελλάδα, ενώ κάλεσαν την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο», επισήμαναν κομματικές πηγές.

Το πρωί ,ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Τουρισμού κ. Νοτόπουλου και τον τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιό, τον πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους του Αργοστολίου, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής και άκουσε προσεκτικά τα προβλήματά τους.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος που είχε με ένα πολίτη ο οποίος του έδειξε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με την ποινική δίωξη της κ. Ελένης Τουλουπάκη.»Αυτά γίνονται μόνο στην Λατινική Αμερική» ήταν το σχόλιο του κ. Τσίπρα.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Κλάτενμπεργκ νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
Επόμενο άρθροTwitter: Πάνω από 130 οι λογαριασμοί που δέχτηκαν κακόβουλες επιθέσεις