Η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής της Ευρώπης θα είναι μια πολύ μακρά και σταδιακή διαδικασία, εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Φινλανδίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Όλι Ρεν, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης «ανησυχητικά» τα σχέδια της Ιταλίας να αυξήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

 

«Τα επιτόκια θα αυξηθούν αργά και σταδιακά, ξεκινώντας προς το τέλος του ερχόμενου έτους, και όλη αυτή η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής θα είναι μια πολύ μακρά και σταδιακή διαδικασία» δήλωσε στο δημόσιο δίκτυο YLE ο κ. Ρεν, ο οποίος διατέλεσε Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. προτού διαδεχθεί τον Έρκι Λιικάνεν στη θέση του διοικητή της κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας τον Ιούλιο.

 

Ερωτηθείς για τα σχέδια της Ιταλίας να αυξήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, ο κ. Ρεν έκανε λόγο για «ανησυχητική» εξέλιξη. «Οι τράπεζες της Ιταλίας έχουν κάποιες λίγες προβληματικές πιστώσεις, πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (…) και η κυβέρνηση της Ιταλίας προδίδει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της», σημείωσε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ουάσινγκτον κλείνει το προξενείο της στη Βασόρα
Επόμενο άρθροΆνοιξε το πέρασμα Νασίμπ στα σύνορα με την Ιορδανία