«Ανησυχώ τόσο για την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων όσο και για την άνοδο των υπερσυντηρητικών δυνάμεων μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των ευρωεκλογών και της νέας του υποψηφιότητας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Πιστεύει ότι εκτός από τον κορυφαίο υποψήφιο των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολλανδό αντιπρόεδρο Φρανς Τίμερμανς, «πολύ καλή εναλλακτική θα αποτελούσε και η Δανή Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ».

 

Από την προσωπική του συμβολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ν. Ανδρουλάκης ξεχωρίζει, μιλώντας στο Πρακτορείο, αυτή που οδήγησε «στην αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και τη δημιουργία του rescEU, ως υπεύθυνος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, το οποίο συμπεριελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα 20 πιο σημαντικά επιτεύγματα της Ένωσης την περίοδο 2014-2019».

 

Στη συνέντευξή του επισημαίνει ακόμη τις προσπάθειές του να συμπεριληφθούν τα εθνικά μας θέματα στις εκθέσεις Προόδου των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων (προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ηπειρο) και της Τουρκίας (σεβασμός των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο).

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο SPD ζητά σημαντική αύξηση των χαμηλών συντάξεων
Επόμενο άρθροΑρνητικό πρόσημο καταγράφουν τα futures της Wall